Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odločen 'ne' proti raziskavam na zarodkih

Objava: 09. 02. 2010 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odločen 'ne' proti raziskavam na zarodkih

Papež je izrazil hvaležnost škotskim škofom

Papež Benedikt XVI. se je minuli petek v Vatikanu sestal s škotskimi škofi. V pogovoru je poudaril potrebo po odločnih in enotnih smernicah pri zaščiti človeškega življenja, saj bi ravno na področju evtanazije in raziskav na zarodkih tudi najmanjša odstopanja od upoštevanja katoliškega nauka povzročila veliko škodo. Sveti oče je škotske škofe pohvalil v njihovih prizadevanjih za zaščito človeškega življenja.

Zagovarjanje evtanazije po papeževih besedah prav 'zadene živčno vlakno krščanskega razumevanja dostojanstva človeškega življenja'. Najnovejši razvoj v medicinski etiki in določene prakse na področju embriologije namreč nudijo povod za 'precejšnjo zaskrbljenost', pojasnjuje papež. Škotski kardinal Keith O'Brien je v preteklosti že večkrat ostro kritično ocenil ravnanje britanske vlade, ki dopušča uporabo spornih postopkov na področju bioetike.

Benedikt XVI. je škotske škofe opomnil, naj svoje vernike venomer spodbujajo k celoviti zvestobi cerkvenemu nauku, obenem pa naj zagovarjajo pravico Cerkve, da sme svojo vero v družbi živeti svobodno. Pozval je tudi k ustreznemu razumevanju vloge duhovnika in laikov v Cerkvi.

Po papeževih besedah je naloga laikov, da prek svojega krsta tako v družini kot v delovnem okolju dejavno sodelujejo pri misijonskem poslanstvu Cerkve in vnašajo močne dražljaje za evangelizacijo celotnega sveta.

Škotski škofje so Vatikan obiskali v okviru obiska ad limina, ki je predviden vsakih pet let, med obiskom pa papežu in vatikanskim oblastem poročajo o položaju v svojih škofijah.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh