Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odločen ‘ne’ skavtskim piškotkom

Objava: 07. 02. 2012 / 07:39
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odločen ‘ne’ skavtskim piškotkom

Ameriška skavtska organizacija z zbranimi sredstvi podpira opravljanje splavov v sodelovanju z organizacijo ‘Načrtovano starševstvo’ (Planned Parenthood).

Pred časom so v ameriških medijih objavili članek ogorčene časnikarke, ki se je odzvala na običaj mladih skavtinj v Združenih državah, da s prodajo domačih slaščic po domovih pridobivajo sredstva za človekoljubne namene. Do tu vse lepo in prav.

Kot je zapisala časnikarka, je zaradi lastnega prepričanja zavrnila prisrčno malo sosedo, ko je ta v rjavi skavtski uniformi potrkala na vrata njihovega doma. Materi je pojasnila, da deklice ne želi užaliti, da pa vendarle ni pripravljena podpreti prodaje skavtskih piškotkov, saj je izvedela, da skavtska organizacija z zbranimi sredstvi podpira opravljanje splavov v sodelovanju z organizacijo ‘Načrtovano starševstvo’ (Planned Parenthood). Dekličina mati ji je vdana v usodo odvrnila, da skavtska organizacija pravzaprav izkorišča neplačano otroško delo, mladi člani pa dobijo od izkupička prodaje zgolj 10% delež. Z večino zbranega denarja upravlja krovna skavtska organizacija.

Avtorica prispevka je bila kot deklica sama pripadnica mladinske skavtske organizacije in kot se spominja, so otroke že takrat v svojo sredo sprejemali z nenavadnimi obredi. Z današnjega stališča, piše ameriška časnikarka, bi jih zlahka označila za poganske.

Lani so se pri vodstvu mladih skavtinj odločili, da v svojo družbo sprejmejo tudi dečka, ki se rad oblači kot deklica. Krajevna vodnica je dečkovo prošnjo sprva zavrnila in materi obzirno pojasnila, da deček ne sodi med mlade skavtinje, ker je pač moškega spola. Dečkova mati je vodnico označila za brezčutno, vodstvo organizacije pa je hitro ugodilo dečkovi prošnji z izjavo, da ‘mlade skavtinje v Coloradu z veseljem medse sprejmejo otroka, ki se predstavlja kot deklica in ga kot takšnega predstavlja tudi njegova družina’. Uveljavljanje tovrstnih ‘pravic’ avtorica članka označuje kot otroško zlorabo.

Pred nekaj leti so dekliške skavtske organizacije po vsej Ameriki sklenile partnerstvo z narodnim velikanom za opravljanje umetnih prekinitev nosečnosti, že omenjeno organizacijo ‘Načrtovano starševstvo’. Ameriške skavtinje že dolgo veljajo za podpornice splava, v svojih oglasih pa zadnje čase spodbujajo celo promiskuitetno vedenje mladih deklet, saj jim svetujejo, naj na zabave, ‘kjer se pije in zadeva’, s seboj vedno vzamejo ustrezno zaščito, ‘ki naj bo vedno pri roki’.

Konec lanskega leta pa je mlada uradnica pri skavtski organizaciji naredila veliko napako, ko se je popoldan, v svojem prostem času, vrnila v službo, da bi opravila nekaj dodatnega dela. Oblečena je bila v majico z napisom ‘Molimo za odpravo splava’. Nadrejeni so ji naročili, naj si majico obrne z napisom na notranjo stran ali pa naj zapusti službene prostore. Mlada skavtinja je svojemu delodajalcu raje obrnila hrbet, za vedno. Po mnenju avtorice članka bi to morali storiti vsi Američani.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh