Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Odpoved praznovanja božiča bi bil uspeh atentatorjev«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 12. 2016 / 10:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Odpoved praznovanja božiča bi bil uspeh atentatorjev«

Berlinski nadškof: praznik Jezusovega rojstva bo praznik tolažbe.

Berlinski nadškof Heiner Koch po terorističnem napadu v Berlinu ne vidi nobenega razloga za odpoved obhajanja božičnih praznikov. »Božična noč je noč obupa, osamljenosti, necenjenosti. In v to noč se je rodil Jezus«, je nadškof Koch dejal v pogovoru za nemški časnik Die Welt. Jezus je prišel na svet daleč od domovine, na begu. V toliko pa je božični praznik tudi tolažbe polna noč, kajti Bog nas ni pustil samih.

Nadškof Koch je še dodal, da je božič tudi izraz ljubezni, ki jo darujemo bližnjemu. »Povsem kontraproduktivno bi bilo in v skladu z željami teroristov, če ljudem ne bi bili pripravljeni darovati ljubezni in veselja.« Prav to namreč hočejo storilci. »Ravno zdaj moramo obhajati božič«, je pojasnil berlinski nadškof.

Obenem je izrekel kritiko poskusom, da bi tragični napad zlorabili za podžiganje nenaklonjenosti politikom in beguncem: »Trpljenja ne smemo instrumentalizirati.« Posameznih političnih odločitev morda res ne odobravamo. »Toda naprtiti krivdo za berlinski napad enemu samemu človeku, politiku ali beguncu, je nekaj nezaslišanega«, je dejal nadškof Koch.

Kot je dejal, sam trdno veruje, da nas Bog tudi v tem grozljivem položaju ne pušča samih. »To je preizkušnja naše vere in zaupanja«, meni Koch. Poleg tega si želi, da bi vsak človek pred vsakim dejanjem »premogel dovolj potrpljenja za temeljit razmislek«.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh