Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odpoved slovesnosti na Teharjah

Za vas piše:
T. M.
Objava: 02. 10. 2020 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.10.2020 / 11:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odpoved slovesnosti na Teharjah

Odpoved slovesnosti na Teharjah

Zaradi slabe epidemološke slike je letošnja slovesnost na Teharjah odpovedana.
Nova Slovenska zaveza, ki je na Teharjah pripravljala letošnjo, že 31. slovesnost v spomin na tamkajšnje povojne žrtve, je zaradi izredno težko izvedljivih pogojev, ki so jim bili postavljeni, to tradicionalno obletno slovesnost odpovedala.

Od zavoda NIJZ in Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije so sicer prejeli pozitivno mnenje za izvedbo letošnje spominske slovesnosti s sveto mašo v Spominskem parku Teharje, vendar s takimi zahtevami, ki jih je praktično nemogoče v celoti izpolniti.

Zdravstveni inšpektorat je napovedal, da bo strogo izvajal postopek nadzora in pri tem sankcioniral vse morebitne kršitve. »Takšne odgovornosti Nova Slovenska zaveza ne more prevzeti, zato spominsko slovesnost odpovedujemo,« je v sporočilu na spletni strani zapisal Matija Ogrin, predsednik društva Nova Slovenska zaveza. Celotno obvestilo si preberite na tej povezavi.


Župnijska cerkev sv. Martina, Teharje. (Foto: Ivo Žajdela)

Posnetek svete maše na Nova24TV

V nedeljo, 4. oktobra, bo ob 11h v župnijski cerkvi sv. Martina na Teharjah sveto mašo daroval upravitelj Celjske škofije Rok Metličar. Posnetek svete maše kot tudi nagovor Marcosa Jermana si boste lahko ogledali na programu Nova24TV. Za udeležbo pri maši pa za vse vernike veljajo pravila Slovenske škofovske konference.

Nova Slovenska zaveza nas vabi, da se še posebej v času svete maše na Teharjah v duhu spomnimo vseh pokojnih. »Tistih, ki se hočemo povezati v molitvi ter ohraniti teharske žrtve v svojem spominu, nas letošnje težave ne bodo ustavile,« so še zapisali na spletni strani.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh