Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

“Odpovejmo se sebičnosti in hlastanju po premoči”

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 21. 06. 2012 / 07:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

“Odpovejmo se sebičnosti in hlastanju po premoči”

Papež Benedikt XVI. je med včerajšnjo splošno avdienco pozval k molitvi in k iskanju Boga.

Molitev in iskanje Boga po mnenju papeža Benedikta XVI. predstavljata učinkovito sredstvo proti različnim oblikam ‘sebičnosti, stremljenja po lastnini in lakote po premoči’. Molitev ljudi vodi v hvaležnost, ljubezen do bližnjega in pripravljenost služenja, je sveti oče dejal med včerajšnjo splošno avdienco na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Bog nikogar ne izključuje; skupnost z Njim je od vsega začetka del stvarjenjskega načrta, je dejal papež in pojasnil, da je Bog svojo ljubezen vsem ljudem izkazal s smrtjo svojega Sina na križu.

Papež je vernike povabil, naj še posebej v počitniškem času opazujejo lepoto narave. V njej namreč odseva lepota Boga. Za ‘številne dobre stvari’, ki jih prejemamo od Gospoda, bi se mu morali nenehno zahvaljevati in ga slaviti, je dejal Benedikt XVI. Hvalnica nam odpre srce in omogoči, da tudi v luči številnih težav v življenju vidimo lepoto. Bog sprejema vsakega človeka in si ga želi ob sebi; z molitvijo lahko z Bogom stopimo na ‘pot odrešenja’ kot ‘živi del Njegove družine’.

Benedikt XVI. je vsem romarjem svetoval, naj v molitvi združujejo tri elemente: prošnjo, slavljenje in zahvalo. Takšna ‘popolna molitev’ pripomore k temu, da se ne oziramo zgolj na lastno stisko in materialne potrebe, pač pa da v svetu prepoznavamo ‘Božje sledi’. Te lahko najdemo v stvarstvu in pri svetnikih, pa tudi pri tistih, ‘ki tiho in neopazno živijo med nami’.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh