Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odpravljeni še zadnji epidemiološki ukrepi

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 31. 05. 2022 / 10:23
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2022 / 11:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Odpravljeni še zadnji epidemiološki ukrepi
Po novem bodo o morebitnem nošenju mask odločale službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb posameznih bolnišnic. FOTO: Unsplash

Odpravljeni še zadnji epidemiološki ukrepi

Z današnjim dnem so odpravljeni še zadnji ukrepi za preprečevanje in obvladovanje okužb s covidom-19. Zadnja sta bila v veljavi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva.

Predlog za odpravo veljavnosti vseh ukrepov je 25. maja podala strokovna skupina za covid-19, ki jo je vodila infektologinja Mateja Logar. Ob tem so v skupini svetovali, da se za preprečevanje in obvladovanje koronavirusnih okužb upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Strokovna skupina za covid-19 prenehala z delom

Logarjeva je pojasnila, da bodo o morebitni ponovni obveznosti nošenja mask tako po novem odločale službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb posameznih bolnišnic v Sloveniji. 

Prav tako so zaradi izboljšanja stanja v skupini sklenili, da ni potrebe po obstoju svetovalne skupine. Minister za zdravje Janez Poklukar je tako že podpisal sklep o prenehanju delovanja skupine, povzema STA. 

Nalaganje
Nazaj na vrh