Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odšel je Ludvik Počivavšek

Za vas piše:
K. C.
Objava: 20. 07. 2015 / 11:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odšel je Ludvik Počivavšek

V petek, 17. julija 2015, je v zgodnjih jutranjih urah v župnišču v Sv. Jerneju pri Ločah po hudi bolezni umrl župnik Ludvik Počivavšek.
Nadškofija Maribor sporoča, da je v petek, 17. julija 2015, v zgodnjih jutranjih urah v župnišču v Sv. Jerneju pri Ločah po hudi bolezni umrl tamkajšnji župnik in sodnik metropolitanskega cerkvenega sodišča v Mariboru, dr. Ludvik Počivavšek.

Pogrebna maša in pogreb bosta jutri, 21. julija 2015, ob 16. uri pri Sv. Jerneju pri Ločah. Žara s pepelom bo pripeljana v župnijsko cerkev sv. Jerneja danes, v ponedeljek, 20. julija 2015, ob 17. uri, ko bo obred sprejema z mašo. Maša zadušnica zanj pa bo v nedeljo, 19. julija 2015, ob 18. uri, prav tako v župnijski cerkvi na Prihovi.

Kot so zapisali na spletni strani Nadškofije Maribor, se je Ludvik Počivavšek rodil 2. septembra 1958 v Podčetrtku. Tudi njegov stric, Maksimilijan Prah, je bil duhovnik, kar ga je spodbudilo, da je po uspešno končani osnovni šoli vstopil v Slomškovo dijaško semenišče v Mariboru in postal dijak Prve mariborske gimnazije, nato pa se je vpisal v bogoslovje in bil na praznik sv. apostolov Petra in Pavla, 29. junija 1984, v mariborski stolnici posvečen v duhovnika. Po delu kaplana v opatijski mestni župniji sv. Danijela v Celju se je odločil za nadaljevanje študija na Univerzi v Salzburgu, hkrati pa v Linzu opravljal službo izseljeniškega duhovnika. Leta 2001 je doktoriral iz psihologije in filozofije.

Nato je bil kaplan Sv. Lenartu v Slovenskih goricah in bil leta 2004 imenovan za sodnika škofijskega, zdaj Metropolitanskega cerkvenega sodišča v Mariboru. 1. avgusta 2007 je postal župnik v Sv. Jerneju pri Ločah. Medtem je tri leta kot soupravljal še sosednjo župnijo Prihovo, štiri leta pa župnijo Loče.

Pred smrtjo je pred mariborskim nadškofom Alojzijem Cviklom in cerkvenima ključarjema predal vodstvo župnije sosednjemu župniku v Ločah.

Izdal je več knjig, predvsem o pripravi homilij. Leta 2004 je založba Družina izdala njegovo knjigo Besede ob zadnjem slovesu.


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh