Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odvetnik nekdanjega papeževega majordoma zavrača očitke o kraji

Objava: 16. 08. 2012 / 08:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odvetnik nekdanjega papeževega majordoma zavrača očitke o kraji

Zagovornik Paola Gabrieleja poskuša razjasniti primer svoje stranke.

Odvetnik nekdanjega majordoma papeža Benedikta XVI. poskuša omiliti očitke o kraji zaupnih dokumentov, ki bremenijo njegovo stranko. Majordom Paolo Gabriele se ni zavedal, da je med dokumenti tudi ček za 100.000 evrov, je njegov zagovornik Carlo Fusco pojasnil v pogovoru za italijansko televizijsko postajo ‘TGcom24’. Obtoženi čeka, ki je bil napisan na papeževo ime, v nobenem primeru ne bi mogel osebno vnovčiti.

Po Fuscovih navedbah je bil Gabriele ‘močno presenečen’, ko so preiskovalci v njegovem stanovanju našli zlatnik. Pri tem naj bi šlo menda za enega izmed predmetov, ki ga je majordom prinesel domov z namenom, da ga kasneje spravi na mesto, kjer hranijo vsa papeževa darila.

Tudi z dragoceno knjigo, ki so jo našli v Gabrielejevem stanovanju, si papežev majordom ni imel namena kovati dobička. Prevod dela ‘Aeneis’ Annibala Cara (1507-1566) iz leta 1581 naj bi bil zgolj pokazal sinovemu učitelju, nato pa je knjigo nameraval vrniti. Gabriele je pred časom nekaj podobnega naredil s starim atlasom, je pojasnil Fusco.

Šestinštiridesetletni nekdanji papežev majordom bo jeseni stopil pred sodišče. Zaradi predaje zaupnih dokumentov je obtožen ‘velike kraje’.

Povezave: http://www.druzina.si/icd/spletnastran.nsf/all/37B43C00CA4975EEC1257A5A0039E892?OpenDocument

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh