Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odziv Koalicije »Za otroke gre!« na sramotno odločitev Ustavnega sodišča

Za vas piše:
U.
Objava: 13. 07. 2022 / 09:54
Oznake: Družba
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 15.07.2022 / 09:41
Ustavi predvajanje Nalaganje

Odziv Koalicije »Za otroke gre!« na sramotno odločitev Ustavnega sodišča

Odločitev šestih ustavnih sodnikov – dr. Mateja Accetta, Katje Šugman Stubbs, dr. Roka Čeferina, dr. Špelce Mežnar in dr. Marijana Pavčnika – s katero so ukinili zakonsko zvezo žene in moža ter uzakonili posvojitve otrok v homoseksualna, transseksualna in druga LGBTQIA+ razmerja, je ideološki in politični konstrukt, ki nima temelja v Ustavi RS in v mednarodnih dokumentih o človekovih pravicah. Je v nasprotju z otrokovimi pravicami, naravnimi zakoni ter slovensko kulturo. Prav tako je tudi v nasprotju s 4. Božjo zapovedjo in krščanskim izročilom. 6 ustavnih sodnic in sodnikov je poteptalo odločitev 1.085.275 državljank in državljanov, ki so na treh referendumih pokazali, da mora slovenska zakonodaja ščititi temeljne človekove pravice otrok do matere in očeta ter naravno danost ženskega in moškega spola. Ideološko zmotivirana odločba. Odločitev 6 ustavnih sodnic in sodnikov je nedopustna z vidika slovenske demografije. Slovenija že 40 let ne dosega stopnje rodnosti, ki je potrebna za naravno obnavljanje prebivalstva. V kritičnem času, ko je nujno potrebno okrepiti pomen materinstva in očetovstva, je Ustavno sodišče protiustavno razveljavilo pomen mame in očeta za rojstvo, vzgojo in razvoj otroka. V demografskem smislu je ta odločitev narodna veleizdaja.

Sodba 6 ustavnih sodnikov je protiustavna, ker je v neposrednem nasprotju s 53. členom ustave, ki določa: »Država varuje družino, materinstvo, očetovstvo, otroke in mladino ter ustvarja za to varstvo potrebne razmere.« Prav tako je protiustavna, ker sta v zadevi razsojala dva pristranska sodnica in sodnik, ki ne bi smela, saj ne zagotavljata nepristranskega sojenja in videza nepristranskega sojenja. Sodnica Katja Šugman Stubbs je namreč nastopala kot aktivistka v referendumski kampanji na strani LGBT aktivistov. Prav tako je v referendumski kampanji LGBT aktivistov sodeloval tudi Aleksander Čeferin, brat ustavnega sodnika dr. Roka Čeferina.

Odločitev 6 ustavnih sodnikov ni bila stvar ustavnopravnih presoj, temveč rezultat strategije radikalnih LGBTQIA+ aktivistov, ki več kot dvajset let izvajajo napade na temeljne pravice otrok, pravice otrok in staršev v šolah ter hočejo za vsako ceno vsiliti svoj življenjski slog celotni družbi. V ta namen so nakopičili ogromno gospodarsko, medijsko in politično moč, s katero obvladujejo tudi ustavno sodišče. LGBT aktivisti že več mandatov obvladujejo Državni zbor, ki je za njihove interese ustanovil posebno državno institucijo, t. i. Zagovornika načela enakosti, ki letno dobiva iz proračuna 1.471.000 EUR. Prav ta organ je koordiniral ustavni udar proti družinam in otrokovim pravicam.

V Koaliciji »Za otroke gre!« sporočamo, da je po sramotni odločitvi Ustavnega sodišča potrebno strniti vrste in delati naprej s povečano aktivnostjo. V imenu 1.085.275 volivcev, katerih trojno referendumsko voljo je poteptalo ustavno sodišče, se bomo borili na ulicah, v Državnem zboru, v šolskem sistemu, pomagali staršem in učiteljem pri vsesplošnem uporu homoseksualizaciji in transseksualizaciji otrok v vrtcih in osnovnih šolah. Prav tako se bomo borili, da naših otrok ne bodo v šolah indoktrinirali, naj si hormonsko in kirurško spreminjajo spol ter spolno usmerjenost, saj si s tem trajno poškodujejo svoje zdravje.

Ob tem poudarjamo, da bo imela odločitev 6 ustavnih sodnic in sodnikov naslednje posledice:

1. Naše otroke in vnuke bodo lahko posvajali v homoseksualna, transseksualna in druga LGBTQIA+ razmerja, ne bodo jih pa mogli stari starši, ki so otrokom takoj za mamo in očetom najbližji.

2. V vrtcih in šolah bodo uvedli LGBT ideologijo, ki vključuje spreminjanje spola in spolne usmerjenosti, učenje, da otrok ne potrebuje mame in očeta itn. (učbenik z naslovom Ljubezen je ljubezen že obstaja).

3. Ta odločitev bo postala zakonodajni temelj za uvedbo umetnih oploditev žensk brez moža ali partnerja, tako da otroci ne bodo imeli znanega očeta.

4. Ta odločitev bo podlaga za uvedbo trgovine z otroki ter za grobo izkoriščanje revnih žensk, ki bodo za plačilo spočenjale, rojevale in prodajale svoje otroke bogatim naročnikom (kar se že dogaja v nekateri državah po svetu).

5. Omejevanje svobode govora in pravic staršev, da bodo otroke vzgajali v skladu s svojimi vrednotami.

Sedaj ne smemo obstati. Napovedujemo boj za otrokove pravice, za naše otroke, za naše vrednote, dokler ne zaščitimo naših otrok. Vabimo vse, da se nam pridružite v aktivnostih, ki jih bomo organizirali v naslednjih mesecih in letih. Z množičnostjo in nepopustljivim kulturnim branjenjem naših pravic bomo uspeli zaščititi naše otroke in družine. Naši otroci in vnuki so vse, kar imamo, zato jih ne damo.


Na del zapisa v zgornjem članku, kjer med drugim piše: »LGBT aktivisti že več mandatov obvladujejo Državni zbor, ki je za njihove interese ustanovil posebno državno institucijo, t. i. Zagovornika načela enakosti, ki letno dobiva iz proračuna 1.471.000 EUR. Prav ta organ je koordiniral ustavni udar proti družinam in otrokovim pravicam.«, so se 14. 7. 2022 odzvali v kabinetu Zagovornika načela enakosti. Njihovo pojasnilo objavljamo v celoti:

Državni zbor je zaradi evropske direktive o izvajanju načela enakega obravnavanja oseb ne glede na raso ali narodnost sprejel zakon o varstvu pred diskriminacijo, ki je uvedel samostojen državni organ za varstvo pred diskriminacijo vseh prebivalcev Slovenije – Zagovornika načela enakosti. Zagovornik se zavzema za preprečevanje in odpravo diskriminacije na splošno. 

Na področju diskriminacije svetuje, obravnava prijave domnevne diskriminacije, daje priporočila za izboljšanje varstva pred diskriminacijo in o diskriminaciji tudi osvešča javnosti. Zagovornik nudi pomoč in podporo vsem, ki menijo, da so bili zaradi svojih osebnih okoliščin, kot so spol, barva kože, narodnost ali etnično poreklo, jezik, vera ali prepričanje, invalidnost, starost, spolna usmerjenost in podobno, obravnavani manj ugodno v primerjavi z drugimi, ki takih osebnih okoliščin nimajo. Na področju varstva pravic staršev in otrok je na primer izdal zgibanko Recimo ne diskriminaciji nosečnic in staršev na delovnem mestu.

Zaradi navedb v prispevku bi si bralci Družine lahko ustvarili napačno predstavo o pristojnostih organa za varstvo pred diskriminacijo, ki je bil ustanovljen za podporo čisto vsem tistim, ki menijo, da so bili zaradi svojih osebnih okoliščin deležni manj ugodne obravnave.

S spoštovanjem,

Majda Hostnik, vodja kabineta in službe za odnose z javnostmi Zagovornika načela enakosti


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh