Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oglejte si vrtove papeške poletne rezidence

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 08. 08. 2014 / 08:42
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oglejte si vrtove papeške poletne rezidence

Oglejte si vrtove papeške poletne rezidence

Vatikan je prvič odprl vrata vrtov v Castelu Gandolfo, kjer si lahko obiskovalci ogledajo, kje si papeži že od leta 1626 odpočijejo in molijo.

Foto: splet

Vatikan je prvič odprl vrata vrtov v Castelu Gandolfo, kjer si lahko obiskovalci ogledajo, kje si papeži že od leta 1626 odpočijejo in molijo. Košček lepo urejenih vrtov si lahko ogledate tudi na naši spletni strani v videu.

Na vrtovih so kamni iz ceste antičnega Rima, apsida (lok) je narejena iz skrbno obrezanih zimzelenega grmičevja, stolpi so visoki, ciprese tanke, kipci elegantni, med cvetočimi rožami najdemo tudi lilije, ne manjkajo pa tudi zlate ribice. Značilnost vrtov je fontana, imenovana mala Marija, papež pa se med sprehodom in premišljevanjem lahko spočije na klopci.

Direktor papeške poletne rezidence, Osvaldo Gianoli, je povedal, da so v vrtovih papeži vedno molili. Prejšnji papež, Benedikt XVI., je v vrtovih pustil poseben pečat, saj ej tam končal voditi Cerkev. Prav tam je namreč preživel zadnje ure pred izvolitvijo novega papeža. Takrat se je tudi javnost začela bolj zanimati za poletno rezidenco. Televizijski posnetki papeža, ki je čakal svojega naslednika, so pokazali tudi košček teh lepih vrtov. Benedikt XVI. se je v Castel Gandolfo odpravil 28. februarja 2013 s helikopterjem. Mesec pozneje je papež Frančišek prvič obiskal rezidenco in tam preživel nekaj ur s prejšnjim papežem.

Papež Frančišek se je že drugič zapovrstjo odločil, da poletja ne bo preživel v "naši zunanji cerkvi" v Castelu Gandolfo, vendar pa se je odločil, da se po njem lahko sprehodijo obiskovalci. Leta 2013 je v čudovitih vrtovih preživel le nekaj ur v treh različnih dneh, letos pa obiska Castela Gandolfo ne načrtuje. Vendar, če si premisli, »smo pripravljeni,« je dejal Osvaldo Gianoli. "Vedno smo pripravljeni na svetega očeta."




Vir: CNS

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh