Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Oklenimo se upanja'

Objava: 16. 11. 2009 / 08:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Oklenimo se upanja'

V Cerkvi na Slovenskem obhajamo ‘Teden zaporov’

V Cerkvi na Slovenskem se je včeraj začel teden zaporov, ki bo pod naslovom ‘Oklenimo se upanja’ potekal do sobote. Organizatorji in prostovoljci želijo javnost opozoriti na potrebe zapornikov in njihovih družin, na potrebe žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in drugih, ki skrbijo za zapornike, so sporočili s Slovenske škofovske konference.

Namen letošnjega tedna zaporov je spodbuditi ljudi k okrepitvi in utrditvi upanja tudi s pomočjo molitve in konkretnih prostovoljnih akcij, ki jih organizira zaporniški vikariat. V sklopu zaporniškega vikariata skupaj z zaporniškim vikarjem deluje okrog trideset prostovoljcev, ki spremljajo zapornike.

Njihovo poslanstvo je posredovanje pozitivnih izkušenj človeških odnosov, zmanjšanje čustvenih obremenitev, ki so posledica institucije in položaja v njej, razširitev možnosti za komuniciranje in prilagajanje na nove vedenjske vzorce.

Zaporniški vikariat v sklopu projekta Ecce homo pripravlja tudi programe, ki bodo zajemali osebe po prestani kazni. To bo eden od načinov, ki bo pripomogel k bolj uspešni reintegraciji teh oseb, njegov namen pa bo sprejem in spremljanje oseb po vrnitvi v običajen način življenja. Center Ecce homo bo omogočal začasno namestitev oseb od treh do šestih mesecev za tiste, ki iz različnih razlogov nimajo strehe nad glavo, so zapisali pri škofovski konferenci.

V projekt bo po njihovih navedbah vključeno tudi strokovno svetovanje pri ponovnem vključevanju uporabnikov v vsakdanje življenje in institucionalno povezovanje z zavodi za zaposlovanje, centri za socialno delo, nevladnimi organizacijami, podjetji in organizacijami, ki se ukvarjajo s posredovanjem del in urejanjem bivanja v prihodnosti ter stiki s svojci.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh