Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijski duhovniki v Londonu brez verskih simbolov

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 08. 05. 2012 / 10:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Olimpijski duhovniki v Londonu brez verskih simbolov

Osnutek logotipa s simboli skupno devetih veroizpovedi, ki bodo prisotne na letošnji olimpiadi, se ni zdel sprejemljiv vsem verskim predstavnikom.

Duhovniki na letošnjih olimpijskih igrah v Londonu ne bodo označeni z verskimi simboli. Na njihovih prepustnicah in priponkah bo zgolj natisnjena beseda 'Faith' (vera) z globusom in logotipom olimpijskih in paraolimpijskih iger. Kot je poročal britanski časnik 'The Sunday Telegraph', se osnutek logotipa s simboli skupno devetih veroizpovedi, ki bodo prisotne na letošnji olimpiadi, ni zdel sprejemljiv vsem verskim predstavnikom.

Oznaka naj bi služila kot prepoznavno znamenje za 193 duhovnikov, ki bodo v času olimpijskih iger nudili duhovno oskrbo olimpijskim športnikom in funkcionarjem, pa tudi sodelavcem pripravljalnih odborov in svetovnih medijev. V olimpijski vasi je na razpolago posebna stavba za pet največjih veroizpovedi: kristjane, muslimane, jude, hindujce in budiste. Po navedbah omenjenega časnika so v precejšnjem številu zastopani tudi predstavniki bahajske veroizpovedi, jainistov in zoroastrov.

Predsednik odbora za verske usluge, anglikanec Duncan Green, je za vse sodelujoče muslimane izprosil prekinitev posta, saj bo športna prireditev na sporedu ravno v postnem mesecu ramadanu. Green je pridobil tudi posebno dovoljenje za sikhe, da bodo kljub varnostnim predpisom pri sebi lahko imeli tradicionalna bodala, znamenje svoje verske pripadnosti.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh