Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Olimpijsko zlato slovenske četverice ni bilo naključje

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 03. 2022 / 18:10
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.03.2022 / 18:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Olimpijsko zlato slovenske četverice ni bilo naključje
Zmagovalna slovenska četverica. FOTO: FB SloSki Nordic team

Olimpijsko zlato slovenske četverice ni bilo naključje

Da olimpijsko zlato iz Pekinga slovenskih smučarskih skakalk in skakalcev na mešani ekipi preizkušnji ni bilo naključje, je naša četverica potrdila danes z zmago na tekmi svetovnega pokala na norveškem Holmenkollnu. S konkurenco so opravili Urša Bogataj, Nika Križnar, Lovro Kos in Timi Zajc.

Vsi razen Lovra Kosa so se veselili olimpijskega zlata v Pekingu, tam je bil v zmagovalni zasedbi tudi Peter Prevc, ki pa na sever Evrope zaradi okužbe s koronavirusom ni odpotoval. Slovenci so se tako dokopali do že tretje zaporedne zmage na tekmah mešanih ekip, za vse tekmece so bili premočni tudi že na prejšnji preizkušnji svetovnega pokala v Willingenu.

Več kot 75 točk spredaj

Danes dvomov o zmagovalcih ni bilo niti za hip. Slovenska četverica si je namreč že po prvi seriji nabrala domala neulovljivo prednost več kot 50 točk, v svojih skupinah so bili najboljši vsi z izjemo Nike Križnar, ki je bila druga. V finalu je naskok pred zasledovalci – najbližje so prišli Avstrijci in gostitelji – še narastel na debelih 75 točk, Timi Zajc pa je poskrbel še za daljavo dneva (132 metrov).

Jutri in v nedeljo še posamično

V pokalu narodov ostaja Slovenija v ženski konkurenci vodilna pred Avstrijkami, v moški pa je še naprej četrta, v vodstvo se je danes zavihtela Avstrija. Jutri in v nedeljo bosta nad Oslom na sporedu še po dve posamični preizkušnji, ki bosta znova – za razliko od današnje tekme – šteli tudi za skupni seštevek kratke norveške turneje Raw Air.

Nalaganje
Nazaj na vrh