Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Onkraj mavrice

Za vas piše:
Ana Pavlek
Objava: 27. 08. 2020 / 12:53
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2020 / 13:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Onkraj mavrice

Onkraj mavrice

Tednik Družina z letošnjo 35. številko začenja nov podlistek pisateljice Tanje Mlakar.

Avtorica novega podlistka Tanja Mlakar. Foto: Tatjana Splichal


Tednik Družina z novo številko (35/2020) začenja z novim podlistkom »Onkraj mavrice« pisateljice Tanje Mlakar, ki bo nasledil »Bližino daljave« avtorice Nataše Konc Lorenzutti.

Ali je starost res le pešanje življenjskih moči, čas bolezni in nesmiselnega trpljenja? In dom za ostarele hiralnica, kjer le še čakaš na neizbežno smrt? Osamljen, s prgiščem lepih trenutkov in kopico nepredelanih spominov in travm. Lahko je tako. Lahko pa se odločiš drugače. In sprejmeš izziv, morda enega največjih v življenju – da se soočiš s seboj, svojimi bližnjimi, s svojo preteklostjo … V ta izziv starosti v novem podlistku Onkraj mavrice pisateljica Tanja Mlakar povede postarana zakonca Nušo in Martina. Da bi nam povedala nekaj bistvenega o staranju: je čas, ko lahko še marsikaj spremeniš, predvsem pa prevrednotiš in oplemenitiš. Ne, ne moreš spremeniti preteklosti, izgubljenih priložnosti, odnosov, … lahko pa jih sprejmeš, jim daš ime, jih pobožaš, se ob njih zjočeš ter jih nato z blagoslovom na ustih izpustiš. – In spet ali končno zadihaš.


Foto: posnetek zaslona

Ostarela Nuša ne more zavrteti kolesa časa v tisti odločilni trenutek v svoji mladosti, ki je njo in njenega moža zapeljal v začaran krog prepirov, odtujevanja in slednjič ločitve. Edino njena skrivnost – spomin na (v posvojitev) oddanega in zanjo tako za vedno izgubljenega sina, ki ga Martin ni zmogel sprejeti, Nušo kot črna senca zasleduje vse življenje in se kot globok očitek možu zajeda v njun zakon. In ga nazadnje razje: Martin se umakne v samotno kočo in prekine vse stike z družino. Toda življenje preseneča tam, kjer najmanj pričakujemo. Infarkt. Martin prvič gleda smrti v oči. – Ali pa v resnici šele sedaj začne uzirati sebe in svoje (nekoč in znova) bližnje? Je mogoče, da njegova onemoglost postane zdravilo za prekinjene odnose? In dom za ostarele kraj obujanja zakona? Jima bo z »ženo« po 20 letih ločitve uspelo srečati se, izreči dolga leta neizrečeno in … si odpustiti? Ter tako prekiniti spiralo zla, ki se kot njuna zapuščina vleče že v tretjo generacijo?

Vabljeni k branju.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh