Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oratorij na Mirenskem Gradu: Veseli gradimo dom za vse!

Za vas piše:
Tjaša Uršič
Objava: 05. 07. 2023 / 07:10
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.07.2023 / 07:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oratorij na Mirenskem Gradu: Veseli gradimo dom za vse!
Otroci med drugim v uživajo športnih igrah. FOTO: Miha Kopač

Oratorij na Mirenskem Gradu: Veseli gradimo dom za vse!

Na Mirenskem Gradu med 3. in 8. julijem v Centru za družine Mirenski Grad poteka oratorij. Animatorji, starši in otroci spoznavamo življenje svetega Vincencija Pavelskega. Skupaj s svetnikom razmišljamo, kaj je pravo veselje ter odkrivamo, kako graditi dom, kjer bo prostor za vsakogar. Letošnje oratorijsko geslo se zato glasi: »Veseli gradimo dom za vse!«

Vseh udeležencev na oratoriju je 186. Poleg 25 animatorjev, ki skrbijo za 116 otrok, pri pripravi pomagajo tudi družine in drugi pomočniki.

FOTO: Miha Kopač

Oratorijski krst. FOTO: Miha Kopač

Pretekli teden je potekal v znamenju priprav. Animatorji in pomočniki, ki smo bivali na Mirenskem Gradu, smo ob dopoldnevih spoznavali življenje in delo na kmetiji. Sodelovali smo pri različnih opravilih na vrtu in njivi, skrbeli za skupne prostore in pomagali v kuhinji. Ob delu smo spletali in utrjevali prijateljske vezi. S skupnimi močmi smo skrbeli za okolico in bili ob pogledu na opravljeno delo kljub naporom zelo zadovoljni.

Animatorji pri delu v kuhinji. FOTO: Miha Kopač

Na popoldanskih pripravah smo ob molitvi in katehezah razmišljali o oratorijskem geslu. Tema je bila kar zahtevna, a kljub temu se nam je zdelo ključno, da se ob vsebini ustavimo in razmišljamo, saj vsi hrepenimo po domu, kjer bi bil prostor za vsakogar.

Slaščičarska delavnica. FOTO: Miha Kopač

Na pripravah so sodelovale tudi družine. Mame so pripravljale materiale za kateheze, očetje pa so postavljali kuliso za oratorijsko igrico in skrbeli za druga tehnična opravila. Skupno delo, pogovori, petje, igra … so pomagali, da smo vsi postajali vse bolj usklajena in povezana velika družina.

Delo na njivi. FOTO: Miha Kopač

V teh dneh je hribček s cerkvijo poln otroškega veselja in rajanja. Želimo si, da bi nas vse dni spremljal in razveseljeval Vincencijev zgled navdušenega in veselega življenja za druge.



Kupi v trgovini

Novo
Akcija
Mladina
A prideš?
Za mladino
22,90€ 19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh