Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osebna dišava za Benedikta XVI.

Objava: 23. 03. 2012 / 10:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osebna dišava za Benedikta XVI.

Osebni parfum svetega očeta temelji na aromah limete, verbene in trave, kar naj bi odsevalo papeževo ljubezen do narave.

Papež Benedikt XVI. se je pridružil vrsti znanih osebnosti, med katerimi sta denimo tudi izvajalca sodobne glasbe Sting in Madonna, ki so dobile lastno osebno dišavo mednarodno priznane izdelovalke parfumov.

Kot je poročal britanski časnik ‘The Guardian’, se sveti oče občasno poda tudi v svet visoke mode. Italijanska butična izdelovalka parfumov Silvana Casoli je potrdila, da je po naročilu izdelala osebno dišavo za poglavarja katoliške Cerkve, papeža Benedikta XVI.

Papežu po meri izdelujejo tudi njegova tradicionalna obuvala iz rdečkastega usnja in ujemajoča se pokrivala, ki pa jih po navedbah iz Vatikana sveti oče nosi bolj iz spoštovanja do papeškega izročila kot zaradi lastnega okusa.

Kot je povedala italijanska mojstrica za parfume, osebna dišava svetega očeta temelji na aromah limete, verbene in trave, kar naj bi odsevalo papeževo ljubezen do narave. Dišava seveda ni na voljo za običajne kupce, saj je Casolijeva po lastnih besedah, kot poroča ‘The Guardian’, ‘sklenila zasebni dogovor’ s svetim očetom, pa tudi sicer ji njena poklicna etika ne dopušča, da bi enako dišavo ponovila za drugega odjemalca.

To pa ni prva dišava, ki jo je Casolijeva ustvarila za 'kakšnega vernika'. Pred tem je, kot navaja angleški časnik, na trgu že predstavila ‘Versko vodico’ (Water of Faith) in ‘Vodico upanja’ (Water of Hope) za katoliške romarje v Santiago de Compostela.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh