Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osem tisoč udeležencev kongresa za novo evangelizacijo v Vatikanu

Objava: 14. 10. 2011 / 07:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osem tisoč udeležencev kongresa za novo evangelizacijo v Vatikanu

Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije 15. in 16. oktobra v Vatikanu prireja mednarodno konferenco, udeležence bo v avdienco sprejel tudi sveti oče.

V Vatikanu jutri pričakujejo več kot osem tisoč udeležencev iz vsega sveta, ki se bodo zbrali na mednarodni konferenci o novi evangelizaciji zahodnih držav. Prireditelj prvega tovrstnega srečanja je septembra lani ustanovljeni Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije.

Visoki predstavniki triintridesetih narodnih škofovskih konferenc, stopetnajstih duhovnih skupnosti, redov in skupin bodo en dan konference posvetili obravnavi strategij oznanjevanja vere na področjih, ki so se od religije že precej oddaljila. Srečanja se bo udeležilo tudi petindvajset škofov iz vatikanske kurije ter okoli pol ducata kardinalov.

Vrhunec srečanja, ki bo potekalo za zaprtimi vrati v vatikanski dvorani za avdience, bo sobotno večerno srečanje s papežem Benediktom XVI. Po koncertu italijanskega tenorista Andree Bocellija naj bi sveti oče udeležence tudi nagovoril. Zasedanje se bo zaključilo s slovesno sveto mašo v nedeljo dopoldan, ki jo bo v baziliki sv. Petra daroval papež Benedikt XVI. Tudi mašni nagovor naj bi bil posvečen novi evangelizaciji.

Udeleženci mednarodne konference bodo prisluhnili številnim predavateljem, med katerimi so denimo predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije nadškof Rino Fisichella, kolumbijski vojaški škof Fabio Suescun Mutis, in italijanski publicist Vittorio Messori. Med povabljenimi so še Veronica Berzosa, ustanoviteljica španskega združenja 'Iesu Communio', ki so ga lanskega decembra priznali tudi v Vatikanu, posveča pa se misijonu med mladimi. O dialogu med znanostjo in vero bo spregovoril italijanski astrofizik Marco Bersanelli z univerze v Milanu.

Rimska škofija udeležence kongresa jutri zvečer po zaključku uradnega programa vabi tudi k skupni molitvi po številnih cerkvah v zgodovinskem središču italijanske prestolnice.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh