Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Osemdesetletnica kardinala Pouparda

Objava: 31. 08. 2010 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Osemdesetletnica kardinala Pouparda

Število kardinalov z volilno pravico je zdaj še sto šest, zato se se pojavljajo pričakovanja, da bo Benedikt XVI. sklical nov konzistorij in imenoval nekaj novih kardinalov.

Francoski kardinal Paul Poupard, nekdanji predsednik Papeškega sveta za kulturo, je včeraj praznoval svoj osemdeseti rojstni dan in s tem izgubil pravico do udeležbe na papeškem konklavu.

Volilno pravico za izvolitev novega papeža ima po novem sto šest kardinalov. Še trije – Salvatore De Giorgi, nekdanji nadškof v Palermu; Ignace Moussa, upokojeni sirski katoliški patriarh v Antiohiji; ter Michele Giordano, upokojeni nadškof v Neaplju – bodo osemdeset let dopolnili v mesecu septembru. 15. oktobra bo isto starost dosegel kardinal Wiyghan Tumi, nekdanji nadškof iz Doule v Kamerunu, novembra pa še kardinal Janis Pujats, upokojeni nadškof iz Rige v Latviji.

Do 15. novembra se bo torej število kardinalov z volilno pravico zmanjšalo na sto enega. Ker je največje možno število volilcev novega papeža sto dvajset, se nenehno pojavljajo pričakovanja, da bo Benedikt XVI. sklical nov konzistorij in imenoval nekaj novih kardinalov.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh