Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci bralci imajo prednost

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 31. 03. 2017 / 07:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

Otroci bralci imajo prednost

Izšel je prvi katalog otroških in mladinskih knjig.

Založba Družina je ob svetovnem dnevu otroških knjig, ki ga zaznamujemo 2. aprila, izdala prvi pregledni katalog otroških in mladinskih knjig. Knjige za otroke in mlade smo razvrstili po starosti bralcev od knjig za najmlajše do knjig za mlade, zbrali pa smo tudi knjige, ki so primerne za posebne priložnosti, kot so krst, prvo obhajilo in birma.

Vabimo vas, da katalog prelistate na naši spletni strani ali v tiskani obliki – dobite ga v naših knjigarnah, priložen pa bo tudi majski številki Mavrice. Pripravili smo vam tudi tri darilca, do katerih boste lahko dostopali s kodami, ki so natisnjene na hrbtni strani kataloga.

Knjige bogatijo otroški domišljijski svet

Mojca Purger, urednica na knjižnem programu založbe Družina, pravi, da imajo otroci, ki berejo, veliko prednost. »Knjige bogatijo otroški domišljijski svet, popeljejo jih v pravljične svetove in jim vsakdan popestrijo s privlačnimi zgodbami. Podarjajo jim jezikovno bogastvo, ki jim bo vse življenje v pomoč, ko bodo iskali besede, s katerimi bi izrazili svoje notranje doživljanje. Njihov notranji svet postaja vedno bolj pester, saj ob branju razmišljajo tudi o sebi. Knjige v otroku zbujajo vedno nova in nova vprašanja o svetu in o njem samem. Dobro razvita sposobnost branja pa jim ne nazadnje omogoča, da se lažje učijo tudi vse druge predmete v šoli,« je zapisala v uvodniku.

Pri založbi Družina pri pripravi knjig ne gledajo le na estetiko ilustracij in knjižnega besedila, temveč so pozorni tudi na etiko: bralci Družininih knjig naj postajajo vedno bolj plemeniti – takšno je vodilo knjižnega uredništva.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh