Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otroci potrebujejo šolske potrebščine

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 24. 06. 2015 / 07:52
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Otroci potrebujejo šolske potrebščine

Otroci potrebujejo šolske potrebščine

Tudi letos bo Slovenska karitas z akcijo Otroci nas potrebujejo vse poletje zbirala materialna in finančna sredstva za šolske potrebščine.
Pravkar so se za šolarje začele počitnice. A še prehitro bo minil brezskrben čas in znova bo treba sesti za šolske klopi. Za mnoge družine je začetek šolskega leta precej stresen, saj prinaša mnogo obveznih stroškov, zaradi katerih se bo lahko njihov otrok učil. Tudi letos jim je na pomoč priskočila Slovenska karitas z akcijo Otroci nas potrebujejo, v kateri bodo vse poletje zbirali materialna in finančna sredstva za šolske potrebščine.

»Stroški za septembrski prihod otrok v osnovno šolo so za mnoge starše preveliko breme, ki ga sami ne zmorejo. Starši bodo samo za enega osnovnošolca na začetku šolskega leta za najnujnejše šolske potrebščine potrebovali vsaj 150 do 200 evrov. Še posebej velik strošek so delovni zvezki,« meni generalni tajnik Slovenske karitas Imre Jerebic in dodaja, da je šolanje za starše veliko finančno breme tudi med šolskim letom.

Zaradi gospodarskih razmer je to breme še težje nositi, še posebej za starši, ki so brezposelni ali imajo nizko in/ali neredno plačo, enostarševske družine, mlade družine, družine z več osnovnošolci in družine, ki so se zadolžile pri reševanju stanovanjskih težav. Lani je Slovenska karitas pomagala več kot 12.600 otrokom, še okrog 1.240 otrok pa je prejelo denarno pomoč za prehrano in obšolske dejavnosti. V Botrstva Karitas pa je bilo vključenih 218 otrok. Slovenska karitas, ki je za šolanje otrok lani skupno namenila okrog 614.000 evrov. Del sredstev je prispevala Fundacija za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij.

Ob akciji Otroci nas potrebujejo od maja poteka tudi akcija Pokloni zvezek, v kateri sodelujejo osnovne šole in vrtci. »Poleg poklonjenega zvezka so otroci priložili tudi lepo misel, sporočilo ali sliko za sovrstnike v stiski. Ob tem iskrena zahvala učiteljem in vzgojiteljem za pripravljenost in spodbudo učencev in otrok k solidarnosti,« je povedal Imre Jerebic.



Slovenska karitas zbira materialna in finančna sredstva za pomoč otrokom v škofijskih karitas in na transakcijski račun: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, sklic: SI 00 362, namen: Otroci nas potrebujejo.

Zbrana sredstva in zvezke bo Karitas avgusta razdelila socialno ogroženim družinam s šoloobveznimi otroki. Neposredno jim bodo pomagali s paketi šolskih potrebščin, boni oz. naročilnicami za nakup delovnih zvezkov in šolskih potrebščin.

Družine v stiski naj se za pomoč ri šolanju svojih otrok obrnejo na najbližjo Karitas v župniji oz. na škofijske Karitas v Celju, Ljubljani, Mariboru, Novemu mestu, Novi Gorici in Murski Soboti. Kje in kako jih najdete, si preberite na spletni strani Slovenske karitas.

Kupi v trgovini

Če bi poznali Božji dar
Duhovna rast
13,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh