Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Otrok ali pevska kariera … zakaj ne oboje?

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 06. 2023 / 05:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2023 / 15:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Otrok ali pevska kariera … zakaj ne oboje?
Ženske so sposobne uskladiti družino in uspešno poklicno pot, je prepričana ameriška pevka. FOTO: arhiv Družine

Otrok ali pevska kariera … zakaj ne oboje?

Pevka ameriške hiphop skupine Salt’n’Pepa je v nedavnem pogovoru za medije razkrila, kako se je na začetku svoje glasbene kariere »kljub številnim pritiskom zabavne industrije« odločila »za življenje« in je ob sicer nenačrtovani nosečnosti sprejela vlogo matere.

Cheryl »Salt« James danes z veseljem pričuje, da sta njena otroka »najboljše, kar je dosegla v življenju«.

Pritisk zabavne industrije je bil močan, se spominja pevka, od nje so pričakovali, da bo otroka splavila. Hvala Bogu je bila dovolj močna, da se je temu uprla, in njena hčerka je bila že takrat »ena najboljših stvari v mojem življenju«, je po navedbah spletnega portala kath.net pojasnila v pogovorni oddaji na ameriški televiziji.

Mnogi v zabavni industriji trdijo, da ravnovesje med kariero in družinskim življenjem ni mogoče.

Jamesova, umetniško ime »Salt«, in Sandra Denton, »Pepa«, članici skupine Salt'n'Pepa, sta govorili o ravnovesju, ki ga ohranjata med kariero in družinskim življenjem. Mnogi v zabavni industriji so jima govorili, da je oboje nemogoče.

Cheryl James in Sandra Denton, dve tretjini glasbene skupine Salt'n'Pepa. FOTO: David Burke/Wikipedia

Pritisk je bil tako velik, je povedala Jamesova, da ji je nekdo v zabavni industriji rekel, kako mora kariero postaviti pred svoje otroke. Ni želela povedati, kdo je to bil, vendar ji je »nekdo« rekel, naj naredi splav, je razkrila v oddaji. Sama je bila prepričana, da lahko nadaljuje kariero tudi kot mati, čeprav se je zavedala, da bo to težje, kot če bi se povsem posvetila glasbi.

Kljub vsem težavam je bila odločitev pravilna, danes trdi Jamesova. Poleg tega, da je našla Jezusa, sta njena otroka v njenem življenju najpomembnejša. Jamesova pripada Adventistični cerkvi.

»Salt'n'Pepa« je ena najuspešnejših hiphop skupin na svetu.

Sandra Denton je izkušnjo svoje kolegice potrdila: zabavna industrija ženske odvrača od tega, da bi imele otroke. Odgovorni se bojijo, da bo prodaja upadla, če se glasbeniki ne bodo stoodstotno posvetili svojemu ustvarjanju. Toda ženske so sposobne uskladiti oboje, zatrjuje tudi Dentonova.

»Salt'n'Pepa« je ena najuspešnejših hiphop skupin na svetu. Ustanovljena je bila leta 1985 in je prodala več kot 15 milijonov nosilcev zvoka.

Nalaganje
Nazaj na vrh