Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oxfordska založba brez pujskov v slikanicah

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 01. 2015 / 14:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Oxfordska založba brez pujskov v slikanicah

»Iz obzira do kulturnih razlik in občutljivosti.«

Britanska založba Oxford University Press je svojim piscem naročila, naj v otroških knjigah ne omenjajo in ne upodabljajo svinj, svinjine in klobas. Kot so poročali britanski mediji, je moderator radijske hiše BBC Radio4, čigar soproga z omenjeno založbo sodeluje pri izdajanju učbenikov, med svojo oddajo objavil pismo založbe s takšno vsebino.



Na vprašanje časnikarja se je odzval tiskovni predstavnik oxfordske založbe, ki je pojasnil, da učna gradiva izvažajo v več kot 150 držav, zaradi česar morajo v obzir vzeti kulturne razlike in občutljivost posameznikov. Smernice založbe bi morale zagotavljati, da je gradivo uporabno čim širše, je v svoji spletni izdaji poročal britanski časnik Daily Mail.

Odzivi na odločitev založbe so v veliki meri negativni. Poslanec britanske konservativne stranke Philip Davies je zahteval, da je potrebno zaključiti »z nesmiselno politično korektnostjo«. Khalid Mahmood, muslimanski poslanec laburistične stranke, namero označuje kot »popolno neumnost«. Judovski svet starešin (The Jewish Leadership Council) je zgolj pojasnil, da »judovska postava prepoveduje uživanje svinjskega mesa, ne pa tudi omembe ali upodabljanja živali«.

Vir: kath.net

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh