Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Oživljajo območje Bolfenka

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 29. 07. 2021 / 05:38
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.07.2021 / 10:51
Ustavi predvajanje Nalaganje
Oživljajo območje Bolfenka
Cerkev sv. Bolfenka bo v avgustu gostila več koncertov. FOTO: MO Maribor

Oživljajo območje Bolfenka

Mestna občina Maribor želi z več dejavnostmi turistično obogatiti območje Bolfenka na Mariborskem Pohorju. Med drugim oživlja bolfenško cerkev na Pohorju.

Mariborska občina je tretjinska lastnica cerkve, drugi lastniki so denacionalizacijski upravičenci. »Lastniki smo usklajeni v viziji, da želimo, da objekt živi in je odprt za javnost, konkretneje pa se bomo o dolgoročnih načrtih in sodelovanju še pogovarjali,« pravijo na občini.

Bolfenška cerkev prizorišče koncertov

Cerkev sv. Bolfenka je stara 521 let in ima status kulturnega spomenika državnega pomena. Je v dobrem stanju, saj je bila leta 1991 obnovljena, opraviti pa je bilo treba nekaj manjših vzdrževalnih del. Objekt so očistili in ga pripravili za dogodke v avgustu. Ob koncih tedna, od 7. avgusta dalje, mariborska občina v sodelovanju z Zavodom za turizem Maribor, RRA Podravje – Maribor in Turističnim društvom Pekre ter Društvom za komorno glasbo Amadeus pripravlja sklop koncertnih dogodkov pod skupnim imenom Muzika na Bolfenku.

Urejena notranjost cerkve. FOTO: MO Maribor

Oživljanje Mariborskega Pohorja

Mestna občina Maribor pripravlja tudi nekatere druge dejavnosti za oživitev območja Bolfenka na Mariborskem Pohorju, to je območje neposredno ob zgornji postaji Pohorske vzpenjače. Ponudbo Pohorja namreč želijo obogatiti in tako domačim ter tujim obiskovalcem dati več razlogov za obisk. »Mestna občina Maribor oziroma njen župan Saša Arsenovič sicer tudi predseduje Partnerstvu za Pohorje, ki povezuje 19 pohorskih in obpohorskih občin, gospodarske subjekte in druge organizacije - skupno šteje 30 članov. Manjši projekti, ki bogatijo ponudbo Pohorja, zagotovo »podpirajo« večje, ki jih izvajamo in načrtujemo na širšem pohorskem območju,« pravijo na občini.



Nalaganje
Nazaj na vrh