Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Grün: brez vrednot ni uspeha v poslovnem življenju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 10. 2015 / 09:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

P. Grün: brez vrednot ni uspeha v poslovnem življenju

Benediktinski pater je predaval na temo »Živeti vrednote – trajnostno nalagati«.

Vrednote in etika tudi v poslovnem življenju igrajo pomembno vlogo in v avtomobilskem koncernu Volkswagen, ki ga trenutno pesti krizno obdobje, vrednot očitno niso živeli, je dejal benediktinski pater Anselm Grün med predavanjem v škofijskem dvorcu v Innsbrucku. Priljubljeni pisec je več kot 200 zbranim poslušalcem predstavil predavanje na temo »Živeti vrednote – trajnostno nalagati«. Denar sam po sebi sicer ni nič slabega, je poudaril p. Grün, gre za to, da z njim odgovorno ravnamo.



P. Anselm je navedel sedem vrednot, s katerimi lahko tudi v poslovnem življenju in pri denarnih naložbah dosežemo trajnost in vrednote: štiri glavne kreposti, ki so jih naštevali že grški filozofi, pravičnost, pogum, zmernost in modrost, ter božanske kreposti vero, upanje in ljubezen. Mnogim pri odločanju manjka potrebnega poguma, »ali pa kaj obžalujejo«, meni Grün. In še: kdor nima rad sodelavcev in strank, ne more doseči trajnostnega uspeha.

V poklicnem življenju je potrebno upoštevati tudi stalne obrede in vsaj minimalno komunikacijo, je še povedal p. Anselm. Sam je svetoval podjetjem, naj omejijo medsebojno pošiljanje elektronske pošte in naj si prizadevajo za neposredno komunikacijo. Pri denarnih naložbah Grün kot največji nevarnosti navaja pohlep in strah.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh