Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardi: Ameriška zgodba o papežu preveč površinska

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 01. 2014 / 09:37
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
P. Lombardi: Ameriška zgodba o papežu preveč površinska

P. Lombardi: Ameriška zgodba o papežu preveč površinska

Pisec revije »Rolling Stone« Frančišku ne dela usluge; papež »se zaveda, koliko dobrega je za Cerkev storil njegov predhodnik«.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je zgodbo z naslovnice prihodnje številke ameriške glasbene revije »Rolling Stone« kritično ocenil kot »površinsko«. Da bi izpostavil pozitivno plat pontifikata novega papeža, se je piscu prispevka zdelo potrebno očrniti pontifikat njegovega predhodnika Benedikta XVI., je p. Lombardi pojasnil na včerajšnji tiskovni konferenci v Vatikanu. To je Mark Binelli napravil na presenetljivo grob način. »Škoda. S tem Frančišku ni naredil nikakršne usluge, saj se novi papež povsem zaveda, koliko dobrega je za Cerkev storil njegov predhodnik«, je dejal p. Lombardi.



Najnovejša izdaja ameriške glasbene revije s papežem Frančiškom na naslovnici sicer zbuja pozornost, ki jo papež priteguje na najrazličnejših področjih, sam prispevek pa je zgolj primer »površinskega časnikarstva«.V reportaži iz Rima je Frančišek predstavljen kot popolno nasprotje svojega predhodnika Benedikta XVI. (2005-2013), ki je po mnenju pisca prispevka »prepričani tradicionalist«, njegova izvolitev leta 2005 pa naj bi bila najslabša izmed danih možnosti. V nasprotju z Benediktom XVI. se Frančišek loteva korenitih sprememb in je po Binellijevem mnenju mojster javnega nastopanja, podobno kot nekoč ameriški predsednik Bill Clinton.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh