Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardi: »Papežev obisk Lampeduse je bil zelo uspešen«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 07. 2013 / 09:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

P. Lombardi: »Papežev obisk Lampeduse je bil zelo uspešen«

Po besedah vatikanskega tiskovnega predstavnika je Frančišek na otoku doživel veliko ganljivih trenutkov.

Tiskovni predstavnik Svetega sedeža p. Federico Lombardi je prvi pastoralni obisk papež Frančiška znotraj Italije označil kot zelo uspešen in pozitiven. Papež Frančišek je včeraj dopoldne v štirih urah svetu dal pravo pričevanje, za katero upamo, da bo ostalo, je zatrdil p. Lombardi. Izpostavil je veliko ganljivih trenutkov, ki jih je sveti oče preživel na Lampedusi med srečanji z domačini in priseljenci ter dodal, da je bil sveti oče zelo ganjen ob dobrodošlici.

Kot temeljno sporočilo papeževega obiska je p. Lombardi poudaril njegovo zahvalo prebivalcem Lampeduse in spodbudo, naj so še naprej zgled v sprejemanju in odgovornosti do oseb v težavah, ki prihajajo na njihovo obalo in pred njihove hiše. Včerajšnji dan je bil vsekakor prazničen, a za papeža je bila temeljnega pomena gesta, o kateri je spregovoril tudi v pridigi, je poudaril p. Lombardi, namreč jokati za tistimi, ki so umrli na poti proti boljšim življenjskim pogojem. Šlo je za gesto solidarnosti z vsemi trpečimi na tej poti in spodbudo tistim, ki sprejemajo te osebe in jih pospremijo v boljše življenje.

Prav tako je bila to spodbuda za vse tiste, ki lahko resnično izboljšajo pogoje za boljše življenje vsem trpečim osebam. To je bil zagotovo dan velikega krščanskega praznovanja in prenove zavesti, je zatrdil p. Lombardi in spomnil, da je sveta maša vsebovala odločna sporočila glede odgovornosti, papeževa pridiga z vprašanji pa je izzvala našo vest in svet.

Vatikanski tiskovni predstavnik je med drugim še pojasnil, da je bilo papeževo sporočilo tudi na mednarodni ravni sprejeto z veliko odprtostjo in pozornostjo. Namen je bil namreč ravno tak: dotakniti se vesti oz. prebuditi vest današnjega sveta.

Vir: Radio Vatikan

Foto: news.va



Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh