Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Lombardi zavrača poročilo o pomanjkljivih ukrepih v boju proti pranju denarja

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 20. 06. 2012 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

P. Lombardi zavrača poročilo o pomanjkljivih ukrepih v boju proti pranju denarja

Po mnenju vatikanskega tiskovnega predstavnika je poročanje italijanskega časnika o trenutnem Moneyvalovem preverjanju v številnih ozirih ‘nekorektno’.

Vatikan je zavrnil časopisno poročilo o domnevnih pomanjkljivih ukrepih v boju proti pranju denarja. Italijanski časnik ‘Il Fatti Quotidiano’ je ob koncu tedna poročal, da Vatikan osmih izmed šestnajstih temeljnih kriterijev za ohranitev mednarodnih standardov proti pranju denarja ne izpolnjuje ali pa jih upošteva zelo pomankljivo. Takšna razlaga je po mnenju vatikanskega tiskovnega predstavnika p. Federica Lombardija v številnih ozirih ‘nekorektna’. Časnik je pri tem izrazil domnevo, kako je Vatikan v nevarnosti, da ne bo uvrščen na t.i. beli seznam zaupanja vrednih držav na področju preprečevanja pranja denarja.

Časnik ‘Il Fatto Quotidiano’ se v svojem poročilu sklicuje na izsledke izvedencev pri Moneyvalu, odboru strokovnjakov Sveta Evrope za ocenjevanje ukrepov odkrivanja in preprečevanja pranja denarja ter financiranja terorizma, ki so marca letos preverjali izvajanje ustreznih ukrepov na tem področju v Vatikanu. O sklepnem poročilu naj bi razpravljali na redni skupščini odbora Moneyval med 2. in 6. julijem v Strassbourgu.

Pozitivna ocena omenjenega odbora in sprejem na ‘beli seznam’ Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj za države, ki izpolnjujejo mednarodne pogoje za preprečevanje pranja denarja, bi znatno olajšali sodelovanje Vatikanske banke IOR z ostalimi denarnimi ustanovami.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh