Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

P. Zollner: nov podkast o zaščiti mladoletnih

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 02. 2021 / 12:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2021 / 13:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
P. Zollner: nov podkast o zaščiti mladoletnih

P. Zollner: nov podkast o zaščiti mladoletnih

Številni otroci so v obdobju epidemije izpostavljeni zlorabam v svojih družinah.

P. Hans Zollner FOTO: Vatican Media

Otroci sodijo med poražence koronaepidemije: ne le zato, ker so šole zaprte in je učenje na daljavo precej težavno, pač pa tudi zato, ker učitelji ali mentorji ne morejo v živo spremljati, kaj doživljajo v domačem okolju – številni so žal tudi žrtve zlorab v lastnih družinah. Na to je opozoril tudi vatikanski izvedenec za zaščito otrok in mladoletnih, nemški jezuit p. Hans Zollner, ki vodi Center za zaščito otrok na Papeški univerzi Gregoriani v Rimu.

V sodelovanju z nemškim Združenjem sv. Mihaela v Münchnu je p. Zollner zdaj začel vrsto podkastov, v kateri bo redno poročal o svojem delu za preprečevanje zlorab, podrobnosti o novem projektu pa je predstavil tudi v pogovoru za spletni portal Vatican News.

»Dostojanstvo. Življenje«

Kot je pojasnil p. Zollner, je naslov novega podkasta »Dostojanstvo. Življenje«, z njim pa želijo snovalci posredovati teme, ki se posebej dotikajo preprečevanja zlorab v Cerkvi in predelave vprašanja zlorab. Predvsem pa bi radi izčrpno predstavili svoje delo na centru za zaščito otrok na Gregoriani.

Po besedah nemškega jezuita so podkasti danes zelo pomembna komunikacijska sredstva, primerna predvsem takrat, ko želimo določeno temo podrobneje pojasniti, dobro pa je tudi, da jih je mogoče pripraviti v obliki dialoga, s postavljanjem različnih vprašanj in predstavitvijo nasprotnih mnenj. Snovalci novega podkasta želijo s svojimi oddajami doseči ne le poslušalstva, ki se izrecno zanima za cerkveno tematiko, temveč tudi širšo javnost.

Zaenkrat, kot je pojasnil p. Zollner, bodo podkaste o zaščiti otrok pripravljali enkrat mesečno, in sicer na zadnji četrtek v mesecu, trajali pa bodo od petnajst do dvajset minut. Sprva bodo na voljo le v nemščini, dolgoročnejši cilj snovalcev pa je, da bi jih predvajali tudi v drugih jezikih. Na voljo bodo pri vseh običajnih ponudnikih podcastov, torej Google Podcasts, Apple Podcast, Deezer ali Spotify, v iskalniku pa bo treba odtipkati naslov »Würde. Leben« ali »Kinderschutz-Zentrum« oz. »Center for child protection«.

Prvi podkast namenjen položaju otrok med epidemijo

Prvi podkast bo namenjen aktualni temi, in sicer kako je epidemija koronavirusne bolezni in posledična zaustavitev javnega življenja vplivala na položaj otrok, mladostnikov in odraslih – v luči nevarnosti, ki so jim izpostavljeni, če so večino časa skupaj v zaprtem prostoru. Spregovorili bodo tudi o specifičnem tveganju, kadar so otroci več ali manj ves dan pred zasloni svojih računalnikov ali pametnih telefonov, s čimer lažje postanejo žrtve spolnega nasilja, ki se širi tudi po spletu.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh