Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pahorjevo katrco je kupila družina Fratar iz Dravograda

Za vas piše:
M. P. / STA
Objava: 18. 02. 2023 / 19:44
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2023 / 19:58
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Pahorjevo katrco je kupila družina Fratar iz Dravograda

Pahorjevo katrco je kupila družina Fratar iz Dravograda
Srečanje bivšega predsednika republike Boruta Pahorja, predstavnikov Inštituta zlata pentljica in društva Junaki 3. nadstropja ter družine Fratar iz Dravograda na Koroškem ob zaključku dobrodelne akcije Katra za dober namen. FOTO: Daniel Novakovič/STA
Bivši predsednik republike Borut Pahor je v soboto, 18. februarja, na Vranskem sklenil dobrodelno akcijo Katra za dober namen, ki je potekala ta mesec. Za svoj starodobni avtomobil Renault 4, letnik 1991, t. i. katro, je iztržil 60.000 evrov, ki jih je namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja. Vozilo je kupila družina Fratar iz Dravograda.

Kot je povedal Pahor, mu je bila življenjska usoda naklonjena, velikokrat je imel ta privilegij, da je občutil srečo ali pa jo je imel. Zdaj ob prodaji katre pa čuti neko posebno vznesenost, ki je ni občutil velikokrat v življenju.

Spomnil se je zgodbe pred 20 leti, ko je po prihodu iz Bruslja obiskal otroke, ki so se zdravili za rakom, in jim prinesel več škatel čokoladnih bonbonov. Tako se je začela ta dolgo zgodba o sodelovanju z bolniki otroki, ki je bila čudovita in bo takšna še naprej, je dejal Pahor in se zahvalil vsem, ki so mu pomagali pri prodajo katre, ter družini Fratar za plemenit namen.

Preberite še: Otroci, ki so navdihnili nekdanjega predsednika Pahorja

Iz podjetniške družine Fratar je zbrane nagovoril Aleksander Fratar, ki je dejal, da je bil njihov namen pomagati Junakom 3. nadstropja. Napovedal je, da bo katra marca ponovno na javni dražbi. Takrat bodo zbirali sredstva do določene višine, polovico denarja pa bodo namenili slovenjgraški bolnišnici, polovico pa borcem 3. nadstropja. Izžrebali bodo tudi nagrajenca, ki se bo lahko s katro popeljal.

Kam bo Borut Pahor namenil denar od prodaje katre, preberite tukaj.


Nalaganje
Nazaj na vrh