Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pakistan: zaradi domnevnega bogoskrunstva do smrti pretepli moškega

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 04. 12. 2021 / 11:19
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2021 / 11:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pakistan: zaradi domnevnega bogoskrunstva do smrti pretepli moškega
Pakistanski premier Imran Khan je dogodek označil kot »dan sramote za Pakistan« FOTO: Tatjana Splichal

Pakistan: zaradi domnevnega bogoskrunstva do smrti pretepli moškega

V Pakistanu so aretirali okoli 120 ljudi, potem ko je pobesnela množica do smrti pretepla in nato še zažgala direktorja neke tovarne iz Šrilanke, ki so ga obtožili bogoskrunstva.

Dogodek je v državi sprožil izjemno ogorčenje. Pakistanski premier Imran Khan ga je, kot poroča STA, označil kot »dan sramote za Pakistan«. Obsodile so ga bolj ali manj vse politične in verske strani ter tudi vrh vojske.

Bogoskrunstvo je ena najbolj spornih in žgočih tem v Pakistanu, kjer lahko že najmanjši sum oziroma namig na žalitev islama spodbudi goreče proteste in celo javna linčanja.

Bogoskrunstvo je sicer ena najbolj spornih in žgočih tem v Pakistanu, kjer lahko že najmanjši sum oziroma namig na žalitev islama spodbudi goreče proteste in celo javna linčanja. Zadnji tovrstni incident se je zgodil včeraj v pokrajini Pundžab, okoli 200 kilometrov jugovzhodno od prestolnice Islamabad. Direktorja tovarne so ubili, potem ko so o njem zakrožile govorice, da je kriv bogoskrunstva: s stene naj bi strgal verski plakat in ga vrgel v smeti.

Delavci naj bi se že pred tem pritoževali, da je »zelo strog«, zato policija preiskuje tudi možnost, da so se mu skušali z očitki o bogokletju maščevati. Posnetki grozljivega napada so zakrožili po spletnih družbenih omrežjih, mnogi od sodelujočih pa se svojega početja niso niti najmanj sramovali oziroma niso niti poskušali prikriti svoje istovetnosti; nekateri so se celo sami fotografirali pred gorečim truplom in posnetke nato objavili na svetovnem spletu.

Kupi v trgovini

Akcija
Knjiga četrtletja
SOS kristjanov
Družbena vprašanja
29,90€ 19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh