Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pakistanski katoliški politik Bhatti pobegnil iz države?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 02. 2014 / 11:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pakistanski katoliški politik Bhatti pobegnil iz države?

Njegov leta 2010 umorjeni brat je bil edini kristjan v pakistanskem vladnem kabinetu.

Paul Bhatti, nekdanji minister za manjšine in narodno spravo v Pakistanu, je po prejemu številnih groženj s smrtjo očitno zapustil svojo domovino in pobegnil v Italijo. Kot so poročali pakistanski mediji, naj bi islamske militantne skupine, ki naj bi bile odgovorne tudi za umor njegovega brata marca 2011, katoličanu Bhattiju vztrajno grozile s smrtjo, če ne bi poskrbel za umik procesa proti večim terorističnim organizacijam v državi.

V pogovoru za italijansko katoliško agencijo AsiaNews pa je nekdanji pakistanski minister zatrdil, da je njegovo potovanje v Italijo službene narave in da se ni umaknil iz domovine zaradi groženj s smrtjo. »Trdno odločeni smo, da si bomo še naprej prizadevali za nadaljevanje Shahbazovih prizadevanj«, je pojasnil Bhatti. »S pomočjo naše vere v Jezusa želimo vsem, kristjanom in muslimanom, predati sporočilo mirnega sožitja, še posebej žrtvam nasilne ideologije. Zavedamo se, da smo izpostavljeni, vendar bomo nadaljevali boj za vse žrtve nasilja in krivic.«



Paul Bhatti, ki je do bratove smrti živel v Italiji, se je pred tremi leti vrnil v Pakistan, da bi nadaljeval Shahbazevo delo. Kljub grožnjam s smrtjo se bo, kot je zagotovil v pogovoru za agencijo AsiaNews, tudi tokrat vrnil v domovino.

Shahbaz Bhatti je bil do svoje nasilne smrti edini kristjan v pakistanskem vladnem kabinetu. Vedno znova je povzdigoval svoj glas proti zakonu zoper bogoskrunstvo, med drugim pa je zagovarjal tudi leta 2010 na smrt obsojeno Asio Bibi. Katoliška Cerkev v Pakistanu bo za Shahbaza Bhatija uvedla postopek za beatifikacijo.

Vir: Kathpress / AsiaNews
Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh