Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Paolova mama trdi, da je bil čudež

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 25. 11. 2021 / 10:25
Oznake: Mladi, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.11.2021 / 15:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Paolova mama trdi, da je bil čudež
Deček Paolo si je ogledoval papeževo čepico. FOTO: Reuters

Paolova mama trdi, da je bil čudež

Se morda še spomnite dečka, ki se je 20. oktobra približal papežu Frančišku na odru dvorane Pavla VI.? Škof Leonardo Sapienza, ki je sedel ob papežu, je takrat vstal in ob aplavzu večtisočglave množice svoj sedež prepustil fantu. Dečka je še posebej zanimala papeževa čepica in jo je pregledoval. Ko so posebej zanj prinesli novi zuchetto, se je zadovoljen vrnil k mami.

Izkazalo se je, da je z 10-letnim italijanskim dečkom Paolom Bonavito povezana posebna zgodba. Kot je Aleteia povzela poročilo CBS News, so ga starši pripeljali v Rim na zdravstvene preiskave, saj je zdravnike skrbelo, da ima možganski tumor. Paolo je avtist, trpi pa tudi zaradi epilepsije. Zdravniki so želeli izključiti možnost raka ali multiple skleroze.

Ko sem videla, da gre Paolo sam po stopnicah, sem pomislila, da to ni mogoče! Običajno za to potrebuje pomoč. (mama Elsa Morra)

Ko je samozavestni deček prikorakal po stopnicah na oder avdienčne dvorane, je papež, ki je takrat govoril o pismu sv. Pavla Galačanom, njegovo obnašanje opisal kot primer Božje svobode. »Ko sem videla, da gre Paolo sam po stopnicah, sem pomislila, da to ni mogoče! Običajno za to potrebuje pomoč,« je v pogovoru s CBS povedala mama Elsa Morra. »Zdravniki so bili med drugim tudi zato skoraj prepričani, da ima možganskega raka,« je dejala.

Hvala vam, sveti oče, da ste izmolili čudež. (mama Elsa Morra)

Papež Frančišek je osebno pozdravil Elso in ji obljubil molitev za Paola. »Prijel me je za roko in mi rekel: 'Zate ni nemogočega.'« Manj kot mesec pozneje so zdravniki sporočili, da Paolo nima nobenega znaka raka, njegovo stanje pa se izboljšuje. Elsa je papežu prek ameriške televizije sporočila: »Hvala vam, sveti oče, da ste izmolili čudež.«

Nalaganje
Nazaj na vrh