Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: ali kristjani ob velikih izzivih rečemo »da«?

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 05. 04. 2016 / 10:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: ali kristjani ob velikih izzivih rečemo »da«?

Sveti oče je med včerajšnjim bogoslužjem obhajal praznik Marijinega oznanjenja.

Dober kristjan se po besedah papeža Frančiška na večino izzivov v življenju odzove z glasnim »da«. Odzove se Gospodovemu vabilu, da mu bo sledil po Njegovi poti in Ga ljubil, je sveti oče dejal med včerajšnjim jutranjim bogoslužjem v kapeli Doma sv. Marte. Ljudje se tega pogosto ustrašimo. »Vsi bi danes lahko rekli da ali ne in razmislili o tem, kako pogosto se skrijemo pred takšno odločitvijo ali pa se sklonjeno glavo, kakor Adam in Eva, obrnemo stran in se pretvarjamo, da nismo razumeli, kaj Bog hoče od nas«, je pojasnil Frančišek.



Tudi Bog namreč vsakemu posameznemu človeku reče »da«. Celotno stvarstvo je nastalo z Njegovo privolitvijo. Kot zgled je papež ob tem navedel Božjo mater Marijo, ki je šele s svojim »da« spočetju Odrešenika omogočila, da se je izpolnila Božja volja in celotna zgodovina odrešenja.

Frančišek je kot zgledne kristjane, ki so se povsem odprli Bogu, označil tudi nekatere duhovnike, ki so se udeležili včerajšnjega bogoslužja in ob tem obhajali 50 let duhovništva.

Papež je včerajšnjo jutranjo mašo v kapeli Doma sv. Marte obhajal prvič po velikonočnih praznikih, ob tem pa je obeležil tudi praznik Marijinega oznanjenja, ki je letos sicer sovpadel z velikim petkom.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh