Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. kot glasnik miru v Sveti deželi

Objava: 10. 03. 2009 / 12:09
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež Benedikt XVI. kot glasnik miru v Sveti deželi

Pred romanjem v Sveto deželo od 8. do 15.maja letos papež Benedikt XVI. vernike po vsem svetu prosi za 'duhovno podporo'.

V nedeljskem nagovoru na Trgu sv. Petra v Vatikanu je papež navzočim razodel namen svojega obiska v Sveti deželi: na mestih, ki so bila posvečena z Njegovo navzočnostjo na zemlji, bo Boga prosil za dragoceni dar enotnosti in miru na Bližnjem vzhodu in za vse človeštvo. Od tega trenutka pa tudi računa na duhovno podporo vseh nas, da ga bo Gospod spremljal ves čas romanja in da bo ljudi, s katerimi se bo papež srečeval, Gospod napolnil s svojimi milostmi.

Vatikanski tiskovni urad je ob tej priložnosti tudi potrdil datum papeževega obiska Jordanije, Izraela in palestinskih ozemelj, kjer bo obiskal Amman, Jeruzalem, Betlehem in Nazaret.

Papež je že sprejel povabila jordanskega kralja, izraelskega predsednika in predsednika palestinskih oblasti, ter povabilo katoliških uradnikov v Sveti deželi. Obiskal bo goro Nebo južno od Amana, kjer bo posvetil cerkev, zgrajeno na mestu Jezusovega krsta v reki Jordan.

Predvideno je tudi srečanje z jordanskimi islamskimi voditelji v mošeji kralja Huseina v Amanu. V Jeruzalemu pa bo papež obiskal muzej Yad Vashem in se poklonil žrtvam holokavsta ter se sestal z najvišjimi verskimi predstavniki judovstva in islama.

Tam se bo srečal tudi z izraelskim predsednikom Šimonom Peresom, v Betlehemu pa s predsednikom palestinskih oblasti Mahmudom Abbasom.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh