Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež Benedikt XVI. se je v petek udeležil maše

Za vas piše:
M. P.
Objava: 30. 12. 2022 / 13:41
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2022 / 20:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež Benedikt XVI. se je v petek udeležil maše
Zaslužni papež Benedikt XVI. aprila letos. FOTO: Reuters

Papež Benedikt XVI. se je v petek udeležil maše

Italijanska tiskovna agencija Ansa poroča, da zdravstveno stanje zaslužnega papeža Benedikta XVI. ostaja stabilno in da se je zaslužni papež danes zjutraj v svoji sobi udeležil maše s svojim dolgoletnim tajnikom Georgom Gänsweinom.

Potem ko je papež Frančišek sredino avdienco (28. decembra) zaključil s povabilom k molitvi za zaslužnega papeža Benedikta XVI., češ da je zelo bolan, je svet zaslutil, da se življenje 95-letnega zaslužnega papeža izteka. Prav tako je še isti dan Benedikta obiskal v samostanu Matere Cerkve.

 Papež Frančišek in zaslužni papež Benedikt XVI. FOTO: Vatican Media

Molitvi za Benedikta XVI. so se pridružili številni katoličani in tudi številni svetovni verski voditelji, med njimi ukrajinski nadškof Ševčuk in rimski rabin Riccardo Di Segni. 

Molitev v neki kapeli v Nemčiji. FOTO: Vatican Media

Francoski časnik je s sklicevanjem na več virov poročal, da se Benedikt zdravi zaradi težav z ledvicami. Ansa pa je poročala, da bi lahko prišlo tudi do odpovedi ledvic. Italijanski časnik Corriere della Sera še dodaja, da je Benedikt za nekaj časa izgubil zavest.

Včeraj, v četrtek, je tiskovni predstavnik Vatikana Matteo Bruni povedal, da je zaslužni papež noč preživel dobro. "Je povsem zavesten in pozoren. Čeprav njegovo stanje ostaja resno, zaenkrat situacija ostaja stabilna," je povedal. Papež Frančišek pa je včeraj obnovil povabilo, da z molitvijo spremljamo papeža Benedikta XVI. v njegovi preizkušnji. 

Nalaganje
Nazaj na vrh