Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo 8. julija obiskal 'begunski otok' Lampeduso

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 07. 2013 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo 8. julija obiskal 'begunski otok' Lampeduso

Papež bo 8. julija obiskal 'begunski otok' Lampeduso

Na programu je srečanje s priseljenci in z domačini ter spominsko bogoslužje za begunce, ki so izgubili življenje ob obali otoka.

Papež Frančišek bo v ponedeljek, 8. julija, obiskal italijanski 'begunski otok' Lampeduso. Kot je včeraj sporočil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, se bo sveti oče sestal s priseljenci in z domačini, v morje okoli otoka bo spustil venec v spomin na ponesrečene begunce in s tamkajšnjimi verniki obhajal spominsko bogoslužje.

Frančiška se je usoda beguncev in številnih smrtnih žrtev ladijskih brodolomov globoko dotaknila, je zapisano v izjavi za javnost, ki so jo objavili v Vatikanu. Sveti oče želi moliti za žrtve in se sestati s preživelimi begunci. Obenem želi spodbuditi domačine na otoku in pozvati vse odgovorne, naj poskrbijo za te ljudi 'v najhujši stiski'. Papežev obisk na otoku naj bi izpeljali 'na čim preprostejši način', so še sporočili iz Vatikana.

Na otoku Lampedusa, ki leži med Tunizijo in Sicilijo, v pomladnih in poletnih mesecih nenehno pristajajo begunske ladje iz Severne Afrike. Pred dvema tednoma je ob enem samem koncu tedna na otok in na druge obale v južni Italiji prispelo skoraj tisoč beguncev. Pri teh tveganih vožnjah pogosto pride do tragičnih nesreč s številnimi smrtnimi žrtvami.

V preteklih letih je preko Sredozemskega morja in Italije zatočišče v Evropski zvezi poiskalo več deset tisoč ljudi.


Vir: Kathpress
Foto: splet / news.va / Wikipedia




Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh