Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo dopust preživel v Vatikanu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 06. 2013 / 08:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo dopust preživel v Vatikanu

Frančišek po lastnih navedbah 'ni pretiran ljubitelj potovanj'.

Papež Frančišek bo svoj poletni dopust preživel v Vatikanu. Kot je včeraj na tiskovni konferenci sporočil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, bo sveti oče tudi v letošnjem juliju in avgustu še naprej bival v Domu sv. Marte in med dopustom ne bo nikamor odpotoval. Morda bo, je pojasnil p. Lombardi, nekaj dni preživel v papeški letni rezidenci v Castel Gandolfu.

Frančišek po lastnih navedbah ne potuje prav rad. Tudi kot nadškof v Buenos Airesu je svoj dopust navadno preživel kar v argentinski prestolnici. Benedikt XVI. je do leta 2009 svoj poletni dopust, tako kot njegov predhodnik Janez Pavel II., preživljal v italijanskih Alpah. V zadnjih treh letih pa je mesece od julija do septembra preživljal v Castel Gandolfu.

Papeževe tedenske splošne avdience so v mesecu juliju odpovedane, ponovno se pričnejo 7. avgusta, so sporočili iz prefekture Papeške hiše. V tem času so odpovedane tudi vse zasebne avdience. 14. julija bo papež Frančišek po navedbah Vatikana opoldansko molitev angelovega češčenja vodil v letni rezidenci v Castel Gandolfu. Med 22. in 29. julijem pa se sveti oče odpravlja na svoje prvo inozemsko potovanje na svetovni dan mladih v brazilski Rio de Janeiro.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh