Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papež bo izzval ameriški narod«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 25. 09. 2015 / 13:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papež bo izzval ameriški narod«

Jezuit p. Malone: Frančišek je med Američani, posebej med ameriškimi katoličani, izjemno priljubljen.

Jezuit p. Matt Malone je predsednik in urednik podjetja America Media, ki izdaja revijo America magazine, za Radio Vatikan pa je spregovoril o svojih pričakovanjih in upih glede obiska papeža Frančiška v Združenih državah Amerike. Po besedah p. Malona je papeževo deseto mednarodno apostolsko potovanje že pred njegovim prihodom v Ameriki zbudilo »neverjetno medijsko pozornost nepričakovanih razsežnosti«.



P. Malone je povedal, da »noben papežev obisk še ni pritegnil tolikšne pozornosti na vseh mogočih medijskih ravneh – v tisku, v digitalnih medijih, na televiziji in podobno«.

Po besedah jezuitskega patra je papež Frančišek izredno priljubljen tako med ameriškimi katoličani kot tudi med Američani nasploh. Njegov odprti in neposredni način je povsem v skladu s kulturo ZDA, ki je neposredna, preprosta in ne toliko uradna.

P. Malone je še pojasnil, da je ameriška kultura globoko zasidrana v svoji politični istovetnosti: »To pomeni, da stvari navadno razumemo skozi sekularno-politično prizmo, kar pa postane težava, ko govorimo o Cerkvi.«

Vir: Vatican Radio
Foto: VR / EPA

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh