Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo jutri obiskal rimsko zavetišče za brezdomce

Objava: 12. 02. 2010 / 22:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo jutri obiskal rimsko zavetišče za brezdomce

Papežev obisk zavetišča obeležuje leto boja proti revščini in socialni izključenosti, ki ga je za letošnje leto razglasila Evropska zveza

Papež Benedikt XVI. bo jutri obiskal zavetišče Don Luigi di Liegro, ki ga vodi rimska škofijska Karitas. Na pragu zavetišča bo svetega očeta sprejel župan rimske mestne občine Gianni Alemanno. Kot poročajo pri vatikanskem radiu, papežev obisk zavetišča obeležuje tudi leto boja proti revščini in socialni izključenosti, ki ga je za letošnje leto razglasila Evropska zveza. V tem letu bodo škofje v škofijah po vsej Evropi obiskovali različne ustanove, ki jih vodi Karitas.

Zavetišče Don Luigi di Liegro, ki se nahaja blizu glavne železniške postaje v italijanski prestolnici, v sodelovanju z rimsko mestno občino deluje že triindvajset let, njegovo osrednje poslanstvo pa je sprejemanje revnih. Letos je bila uvedena tudi pobuda, imenovana ‘Srce na postaji’, s katero bodo Karitas, Rimska mestna občina, Italijanske železnice in Fundacija Enel Cuore Onlus od 1. marca dalje zbirale sredstva za obnovo zavetišča.

Papež bo v zavetišču ostal dve uri, okoli poldneva pa e bo vrnil v Vatikan. Poleg župana italijanske prestolnice bodo svetega očeta na obisku spremljali še generalni vikar rimske škofije Agostino Vallini, prometni minister Altero Matteoli, državni tajnik Gianni Letta, direktor italijanske Karitas Vittorio Nozza, in direktor italijanskih železnic Mario Moretti.

V jedilnici zavetišča vsak dan nahranijo več kot petsto ljudi, med njimi številne ‘ilegalne’ priseljence. Benedikt XVI. bo v jedilnici ostal do razdelitve vseh obrokov.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh