Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo kmalu 'twittal' tudi v kitajščini

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 01. 2013 / 07:43
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo kmalu 'twittal' tudi v kitajščini

Nekdanji glavni urednik katoliškega časnika 'Avvenire' Dino Boffo kritično o socialni medijski angažiranosti Cerkve.

Papež Benedikt XVI. bo svoja kratka sporočila preko socialnega omrežja Twitter odslej oddajal tudi v kitajskem jeziku, kot je ob koncu tedna v pogovoru za torinski časnik 'La Stampa' potrdil vatikanski 'medijski minister' nadškof Claudio Celli. Preko Twitterja lahko papež doseže ljudi, ki jih njegovo sporočilo sicer ne bi nikoli doseglo, je poudaril Celli. Cerkev nove medije in tehnologije razume ne le zgolj kot sredstva za pomoč pri evangelizaciji, pač pa kot spodbudo, navdih in ustvarjalne dejavnike neke nove kulture.

Twitter trenutno šteje že okoli 850 milijonov članov, od katerih jih skoraj polovica šteje od 18 do 34 let. Papež Benedikt XVI. ima s svojimi računi v različnih jezikih doslej že več kot 2,6 milijona privržencev. Od začetka lanskega decembra sveti oče pod geslom "#pontifex" pošilja kratka sporočila v angleškem, španskem, italijanskem, francoskem, nemškem, portugalskem, poljskem in arabskem jeziku. V zadnjih dneh je pričel 'twittati' tudi v latinščini.

Nekdanji glavni urednik katoliškega časnika 'Avvenire' Dino Boffo pa je nedavno izrazil kritiko o angažiranosti Cerkve v socialnih omrežjih. Po njegovem mnenju račun na omrežju Twitter in 140 znakov dolga sporočila niso primerna za 85-letnega papeža in profesorja, kot je minulo soboto na konferenci v Benetkah pojasnil v pogovoru za italijanski časnik 'La Repubblica'.

Tudi Cerkev 'naseda vročici' socialnih omrežij Twitter in Facebook in to bo morala še drago plačati, je prepričan Boffo. Obstaja namreč nevarnost, da bo zaradi tega izgubila naklonjenost klasičnih katoliških medijev, preko katerih je doslej vzpostavljala stike z verniki. Novi mediji vsega tega ne bodo mogli nadomestiti, zatrjuje nekdanji urednik katoliškega časnika.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh