Zapri
Iskanje

Papež bo letošnji julijski dopust najverjetneje preživel na Južnem Tirolskem

Objava: 19. 02. 2010 / 10:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež bo letošnji julijski dopust najverjetneje preživel na Južnem Tirolskem

S prenovo semenišča v Brixnu so že pričeli
Papež Benedikt XVI. letošnjega poletja najverjetneje ne bo preživel v severnoitalijanski dolini Aoste. V Vatikanu so se pisno prisrčno zahvalili uradnemu povabilu škofije in obenem odpovedali počitnice svetega očeta v hribovitem predelu severne Italije, so poročali v škofijskem glasilu 'Il Corriere della Valle' iz Aoste.

Za kateri počitniški cilj se je odločil sveti oče, še ni znano. Prejel je tudi povabilo škofa Karla Golserja iz južnotirolske škofije Bozen-Brixen, vendar s škofije sporočajo, da še niso prejeli uradne potrditve obiska. Kljub temu mediji že pišejo o papeževem obisku Južne Tirolske v letošnjem juliju.

Papeži so doslej tradicionalno preživljali tritedenski julijski dopust v severnoitalijanskih gorah. Lansko poletje si je papež Benedikt XVI., kot že njegov predhodnik Janez Pavel II., za bivanje izbral cerkveno gostišče v Introdu v dolini Aoste.

Leta 2008 je sveti oče svoj poletni dopust na povabilo medtem že preminulega škofa Wilhelma Eggra preživel v zgodovinskem semenišču v mestu Brixen. V veliki baročni stavbi so že pričeli z obnovitvenimi deli; pretekli teden je južnotirolska deželna vlada prižgala zeleno luč za potrebno obnovo zgodovinskega spomenika. Notranja gradbena dela naj bi dosegla vrednost 4,5 milijonov evrov, k temu pa je potrebno prišteti še 740.000 evrov stroškov za opremo, poročajo nemški mediji.

Južnotirolski mediji pa že objavljajo vest, da bo papež letošnje poletje preživel v Brixnu. S sklicevanjem na podatke iz vatikanskih krogov poročajo o načrtovanem obisku svetega očeta v benediktinskem samostanu Marienberg v kraju Vintschgau, kjer naj bi na julijsko nedeljo nagovoril vernike pred molitvijo angelovega češčenja.

Tako Benedikt XVI. kot Janez Pavel II. sta svoj julijski dopust enkrat preživela tudi v dolini Cadore v beneških Dolomitih. Preostanek poletja do septembra papeži tradicionalno preživljajo v svoji letni rezidenci v Castel Gandolfu nedaleč od Rima.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh