Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo osebno poskrbel za vatikansko banko IOR

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 07. 2013 / 11:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež bo osebno poskrbel za vatikansko banko IOR

Papež bo osebno poskrbel za vatikansko banko IOR

Frančišek se je udeležil seje novoimenovane komisije, ki je razpravljala o vatikanski banki.

Komisija za nadzor nad delovanjem vatikanske banke IOR, ki jo je pred kratkim imenoval papež Frančišek, se je sestala na prvi skupni seji. Kot je poročal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano', se je papež Frančišek seje v vatikanskem Domu sv. Marte minulo sredo osebno udeležil.

Prisotna sta bila tudi predsednik nadzornega sveta IOR Ernst von Freyberg in novi prelat denarne ustanove Battista Ricca. Po navedbah vatikanskega časnika je sveti oče spodbudil delo novoimenovane komisije.

Komisijo, ki jo je Frančišek imenoval konec letošnjega junija, sestavljajo visoki sodelavci rimske kurije in profesorica z ameriškega Harvarda. Člani naj bi pripravili predloge za 'boljše usklajevanje' med denarno ustanovo, ki je zaradi suma pranja denarja pogosto na naslovnicah svetovnih časopisov, in 'vesoljnim poslanstvom Apostolskega sedeža'. Komisija ima neomejen dostop do dokumentov IOR.

Za predsednika komisije je papež Frančišek imenoval italijanskega kardinala Raffaela Farino. Koordinator odbora je španski škof Juan Ignacio Arrieta Ochoa de Chinchetru, tajnik vatikanskega pravosodnega ministrstva. Ostali člani so še predsednik Papeškega sveta za medverski dialog, kardinal Jean- Louis Tauran, namestnik vatikanskega notranjega ministra Peter Bryan Wells in ameriška pravnica Mary Ann Glendon.

Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine / T. S.


Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh