Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo prisluhnil koncertu ‘Mladi proti vojni’

Objava: 30. 09. 2009 / 10:43
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo prisluhnil koncertu ‘Mladi proti vojni’

Benedikt XVI. naj bi se udeležil spominskega koncerta ob 70. obletnici izbruha druge svetovne vojne

Papež Benedikt XVI. naj bi se udeležil koncerta z naslovom ‘Mladi proti vojni’, ki bo z glasbo zaznamoval sedemdeseto obletnico začetka druge svetovne vojne. Koncert prirejajo 8. oktobra na rimski cesti Via della Conciliazione, nastopali pa bodo nemški glasbeniki, in sicer Interregionales Jugendsinfonieorchester, so sporočili iz Vatikana.

Orkestru mladih bosta dirigirala Jochem Hochstenbach in Wolfgang Gonnenwein, na sporedu pa bodo dela Gustava Mahlerja in Felixa Mendelssohna. Koncert prirejajo Papeški svet za pospeševanje edinosti med kristjani, Vatikanska komisija za verske odnose z Judi, nemško veleposlaništvo pri Svetem sedežu in Evropski kulturni forum iz Mainaua.

Dogodek je del projekta ‘1939 – 2009: sedemdeset let od izbruha druge svetovne vojne’, ki ga bodo jutri predstavili na vatikanskem tiskovnem uradu. Pomen spomina na drugo svetovno vojno je izpostavil tudi papež Benedikt XVI. med molitvijo angelovega češčenja 6. septembra letos, ko je obiskal italijansko mesto Viterbo.

Povedal je, da ne smemo nikoli pozabiti dramatičnih dogodkov, ki so pripeljali do tragične vojne, zaradi katere so v smrt odvedli na milijone in milijone ljudi in ki je povzročila toliko hudega trpljenja. Spomin na vse žrtve naj nas spodbudi k molitvi, naša molitev pa naj velja tudi vsem tistim, ki v srcu in na telesu še vedno nosijo rane iz tistega časa. Ta vojna naj nam bo v opomin, je še povedal sveti oče, da se takšne krutosti ne bi nikoli ponovile, ampak da bi si s skupnimi močmi nenehno prizadevali za trajen mir, ki bi ga predali tudi v roke prihajajočim rodovom, in jim zapustili kulturo in življenjski slog, zaznamovan z ljubeznijo, s solidarnostjo in z medsebojnim spoštovanjem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh