Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v Jordaniji podelil prvo sveto obhajilo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 05. 2014 / 09:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v Jordaniji podelil prvo sveto obhajilo

Svetega očeta pričakuje okoli 1.400 jordanskih prvoobhajancev.

Okoli 1.400 dečkov in deklic iz Jordanije bo prejelo prvo sveto obhajilo med bogoslužjem, ki ga bo papež obhajal prvi dan svojega obiska v Sveti deželi na mednarodnem stadionu v jordanski prestolnici Aman.

»Priprave na slovesnost, ki so se pričele pred štirimi meseci, so vključevale starše prvoobhajancev, z veroučnimi urami, ki so jih vsak petek prirejali duhovniki, redovniki in kateheti«, je pojasnil p. Rifat Bader iz Katoliškega centra za raziskave in medije, uradni tiskovni predstavnik za papežev obisk v Jordaniji. »Dečki in deklice, oblečeni v belo, bodo po posvetitvi hostije ostali na svojih mestih, škofje in duhovniki pa jim bodo podelili prvo sveto obhajilo«, je p. Bader povedal v pogovoru za katoliško agencijo Fides.



Po župnijah v Jordaniji je bilo razdeljenih 50.000 vstopnic za jutrišnje bogoslužje, skoraj petsto mladih prostovoljcev pa bo med slavjem pomagalo pri logistiki.

Papež Frančišek v Sveto deželo potuje jutri. Obisk je napovedal že v letošnjem januarju, kot osrednji cilj obiska pa je izpostavil »spomin na zgodovinsko srečanje med papežem Pavlom VI. in patriarhom Atenagoro I. pred petdesetimi leti«.


Vir: CNA
Foto: arhiv Družine (T. S.)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh