Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v luteranski Cerkvi v Rimu pridigal o Jezusovi smrti

Objava: 19. 02. 2010 / 10:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v luteranski Cerkvi v Rimu pridigal o Jezusovi smrti

Sveti oče bo v nedeljo, 14. marca, obiskal nemško govorečo luteransko skupnost v Rimu

Papež Benedikt XVI. bo med svojim obiskom pri nemško govoreči skupnosti v Rimu, ki je napovedan za nedeljo, 14. marca, vernikom pridigal o Jezusovi smrti, kot o dogodku piše Janezov evangelij. Kot sta poročali rimska katoliška agencija SIR in italijanska evangeličanska agencija NEV, naj bi papež za svoj obisk v luteranski Cerkvi pripravil dva nagovora.

Papež bo v svoji pridigi izpostavil odlomek o pšeničnem zrnu, ki mora umreti (Jn 12, 20-26), pastor luteranske skupnosti na rimski ulici Via Sicilia, Jens-Martin Kruse, pa bo svoj nagovor naslonil na prvo poglavje drugega pisma apostola Pavla Korinčanom. Po navedbah agencij bosta oba duhovnika pridigala v nemškem jeziku. Papeža bo na njegovem obisku spremljal predsednik Papeškega sveta za edinost kristjanov, kardinal Walter Kasper.

Prvi papež, ki je kdaj obiskal luteransko Cerkev v Rimu, je bil Janez Pavel II. Povod za takratni obisk, leta 1983, je bila petstota obletnica rojstva Martina Luthra (1483-1546). Benedikt XVI. v luteransko Cerkev v Rimu prvič prihaja kot papež, vendar jo dobro pozna iz časov, ko jo je obiskoval kot prefekt Kongregacije za vero, kardinal Joseph Ratzinger.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh