Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež bo v Vatikanu sprejel na tisoče artistov in pouličnih umetnikov

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 11. 2012 / 08:25
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež bo v Vatikanu sprejel na tisoče artistov in pouličnih umetnikov

Slovesno bogoslužje v Petrovi baziliki ob petindvajsetletnici Papeškega sveta za pastoralo migrantov in potujočih.

V Vatikanu danes in jutri pričakujejo okoli deset tisoč cirkuških artistov in pouličnih umetnikov iz vse Evrope. Zanje med drugim načrtujejo besedno bogoslužje v Petrovi baziliki in srečanje s papežem Benediktom XVI., kot je za vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' pojasnil predsednik Papeškega sveta za pastoralo migrantov in potujočih, nadškof Antonio Maria Veglio.

»Papež bo te ljudi sprejel, da bi jim povedal, kako so vedno v srcu Cerkve, četudi imamo včasih vtis, da so pregnani na obrobja mest in vasi«, je poudaril nadškof Veglio. Gre pa tudi za znamenje spoštovanja do socialne in kulturne vrednosti njihovega dela.

Artisti, poulični glasbeniki, lutkarji in razstavljalci po Vegliojevih navedbah prihajajo iz Italije, Francije, Nemčije, Španije, Avstrije, dežel Beneluksa, s Portugalske, iz Romunije, z Madžarske, iz Združenih držav Amerike in Rusije. Ker so neprestano na poti, tem ljudem primanjkuje povezanosti s cerkvenim občestvom. Izkoreninjenost in nepredvidljivost njihovega življenja predstavljata velike izzive.

Obenem je po mnenju nadškofa Veglioja velika družina cirkuških in pouličnih umetnikov zgled za dialog med kulturami in religijami, predstavlja pa tudi solidarnost in bratstvo med ljudmi.

Artisti in poulični umetniki se tokrat v Vatikanu zbirajo ob letu vere in ob petindvajseti obletnici Papeškega sveta za pastoralo migrantov in potujočih.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh