Zapri
Iskanje

Papež bo vodil telovsko procesijo in evharistično češčenje

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 29. 05. 2013 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Papež bo vodil telovsko procesijo in evharistično češčenje

Jutri slovesnost v lateranski baziliki in nato procesija po rimskih ulicah; slavje tudi v nedeljo, v živo ga bo prenašala vatikanska televizija.
Ob jutrišnjem prazniku Svetega Rešnjega Telesa in Krvi bo papež Frančišek v lateranski baziliki obhajal slovesno sveto mašo, nato pa vodil telovsko procesijo po rimskih ulicah. Tako kot v Sloveniji bodo torej v Vatikanu Telovo obeležili na sam praznik, medtem ko katoliška Cerkev v Italiji slovesnost obhaja tri dni kasneje, torej na nedeljo. Papež bo tako v nedeljo ob 17. uri vodil 'Vesoljno evharistično češčenje', ob čemer je pozval vse škofije po svetu, naj sodelujejo pri tem vrhuncu praznovanja v letu vere.


Jutrišnje bogoslužje se prične ob 19. uri na trgu pred papeževo škofovsko baziliko, so sporočili iz Vatikana. Procesija z izpostavljenim Najsvetejšim bo vodila preko Via Merulana do približno kilometer oddaljene bazilike Marije Snežne. V preteklih letih so papeži v procesijah uporabljali premično ploščad, na kateri so klečali pred monštranco s sveto hostijo. Tudi papež Frančišek naj bi procesijo vodil na isti način.

K obhajanju praznika Svetega Rešnjega Telesa in Krvi pa sodi tudi 'Vesoljno evharistično češčenje' v nedeljo popoldan v baziliki sv. Petra. Župnije v številnih deželah po svetu bodo vatikansko slavje v živo prenašale s pomočjo vatikanske televizije, ob čemer je pričakovati, da bo več milijonov katoličanov vesoljne Cerkve istočasno sodelovalo s papežem v svojih krajevnih cerkvah.

Foto: splet

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Preberi tudi

Kupi v trgovini

Novo
27,50€ Poglej izdelek: Vstopi v sveto pismo
Nalaganje
Nazaj na vrh