Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež: Bog ni nikakršna uničevalna sila

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 31. 01. 2013 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež: Bog ni nikakršna uničevalna sila

Benedikt XVI. je na včerajšnji splošni avdienci spregovoril o odsotnosti očetov v številnih družinah, kar je osrednja težava sodobne družbe.

Papež Benedikt XVI. je v svojem nagovoru med včerajšnjo splošno avdienco v Vatikanu zavrnil predstavo o uničevalni moči Boga. Božje vsemogočno delovanje se kaže v njegovi trdni in stanovitni volji, da ostane v stiku s slehernim človeškim bitjem in da ozdravi tudi ranjene odnose. »Bog Oče ljubi vsakega človeka. Nihče naj se ne počuti zapuščenega; njegovo ime je zapisano v Gospodovem ljubečem srcu«, je sveti oče zapisal v sporočilu na socialnem omrežju Twitter po končani avdienci.

Benedikt XVI. je spregovoril o odsotnosti očetov v številnih družinah, kar je osrednja težava sodobne družbe. Otroci pogosto živijo v razmerah, v katerih se lik očeta komajda še pojavi, 'bodisi sploh ni več prisoten ali pa so odnosi med njim in otrokom močno skrhani', je dejal papež. Tudi naraščajoča mrzlica delovnega vsakdana, skrb za vzdrževanje družine in vdor medijev množičnega obveščanja v življenjski vsakdan pogosto ovirajo dobre in tesne odnose med otroci in njihovimi očeti.

Vse to po mnenju papeža Benedikta XVI. prispeva k današnji krizi vere. Za ljudi, ki imajo strogega očeta, ki mu je vseeno in svojih otrok iskreno ne ljubi, si je precej težko predstavljati Boga kot ljubečega Očeta in mu zaupati, je prepričan sveti oče. Vendar Bog je Oče, ki svojih otrok nikoli ne pusti na cedilu, vedno jim stoji ob strani in jim odpušča. »V vseh težavah, nevarnostih, v temi krize in v obdobju bolečine lahko zaupamo, da nas Bog ne bo kar tako zapustil in da nam bo vedno blizu, da bi nas rešil in nas privedel v večno življenje.«

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh