Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež danes zaključuje potovanje na Portugalsko

Objava: 14. 05. 2010 / 07:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papež danes zaključuje potovanje na Portugalsko

Sveti oče zadnji dan potovanja preživlja v mestu Porto

Papež Benedikt XVI. je po včerajšnji slovesni sveti maši v Fatimi obiskal grobove treh pastirčkov, ki se jim je leta 1917 prikazala Marija, zvečer pa je v cerkvi svete Trojice v Fatimi v navzočnosti duhovnikov, redovnikov, diakonov in semeniščnikov vodil večernice. V svojem nagovoru je posvečene osebe pozval, naj bodo skrbni drug do drugega. Pojasnil je, da zvestoba lastni poklicanosti zahteva pogum in zaupanje, toda Gospod želi tudi, da bratje in sestre združijo svoje moči in da se med seboj bratsko podpirajo.

Po večernicah se je sveti oče vrnil v kapelo prikazanja, kjer je blagoslovil bakle in vodil molitveno bdenje, na katerem se je pri molitvi rožnega venca zbralo več kot 200.000 vernikov. Papež je v krajšem nagovoru portugalske vernike pozval, naj se v današnjem času, ko se zdi, da vera na številnih območjih sveta počasi ugaša, ne bojijo govoriti o Bogu, pač pa naj svojo vero ponosno in pogumno izražajo ter zadnjo pričujejo.

Današnji dan papež preživlja v mestu Porto, kjer bo na ploščadi Avenida dos Aliados daroval sveto mašo. To bo zadnji dogodek v okviru papeževega 15. apostolskega potovanja izven Italije in prvega na Portugalsko. V zgodnjih popoldanskih urah se bo sveti oče poslovil od Portugalcev in se proti večeru vrnil v Vatikan.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh