Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež decembra na Ciper in v Grčijo

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 11. 2021 / 14:50
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2021 / 15:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež decembra na Ciper in v Grčijo
Papež Frančišek, patriarh Bartolomej in nadškof Leronymos na otoku Lesbos 16. aprila 2016 FOTO: L'Osservatore Romano

Papež decembra na Ciper in v Grčijo

Vatikan je danes uradno potrdil pričakovani obisk papeža Frančiška na Ciper in v Grčijo, poroča spletni portal Vatican News.

Kot je z vatikanskega tiskovnega urada sporočil tamkajšnji tiskovni predstavnik Matteo Bruni, bo sveti oče med 2. in 4. decembrom najprej obiskal prestolnico Cipra Nikozijo, nato pa bo za dva dni odpotoval še v Atene in na grški otok Lesbos. Begunsko taborišče na Lesbosu je obiskal že aprila 2016. Po Brunijevih besedah bo Frančišek obe državi obiskal »na povabilo civilnih in krajevnih cerkvenih oblasti«.

Geslo obiska na Cipru bo: »Tolažite drug drugega v veri«, obiska v Grčiji pa: »Da bi bili bolj odprti za Božja presenečenja«.

Programa decembrskega potovanja v Vatikanu še niso objavili. Geslo obiska na Cipru bo: »Tolažite drug drugega v veri«, obiska v Grčiji pa: »Da bi bili bolj odprti za Božja presenečenja«.

V letošnjem septembru je papež obiskal madžarsko prestolnico Budimpešto in tam obhajal sklepno bogoslužje mednarodnega evharističnega kongresa z okoli 100.000 verniki, nato pa je za tri dni odpotoval še na Slovaško. Kot prvi papež v zgodovini je marca letos obiskal Irak, kjer se je med drugim srečal s šiitskim velikim ajatolo Alijem al-Sistanijem.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh